Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Standard & Poor's snizio rejting Belgije sa AA+ na AA

Činjenica da Belgija već više od godinu dana nema vladu ograničava je da djeluje prema ekonomskim pritiscima - stoji u priopćenju agencije
25. studenoga 2011. u 23:09 7 komentara 4 prikaza
'Standard'
Foto: ''

Agencija za ocjenjivanje kreditnog rejtinga Standard&Poor's snizila je ocjenu Belgiji sa dosadašnje AA+ na  AA, piše The Telegraph.

Ocjena je niža za jedan stupanj zato što Belgija već više od godinu dana nema vladu što je ograničava da djeluje prema ekonomskim pritiscima - stoji u priopćenju agencije.

S izvozom koji čini preko 80 posto BDP-a, Belgija je jedna od najvećih izvoznica u eurozoni, zbog čega je, dodaju, osjetljiva na vanjska potraživanja.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
  • gary1:

    ha ha ha boli me ona stvar za S&P, EU, SAD, HYPO, ERSTE, PBZ, ZABU......................... i svu ostalu gamad. Zemlje imam, u zdencu vode ima, kopat znam, motike imam, bit će sretan svatko ko to ima, ako uskoro sve ne ... prikaži još!e ode u MP3, a po svemu sudeći sukobi velikih razmjera i nesagledivih posljedica su neizbježni.

  • hrvatska8:

    Kada ce se Americkim rejting agenturama udariti po prstima?Ovo je vec postalo biti bljuotina sto te kuce rade.Kada ce se Americi sniziti kreditni rejting?Amerika se sama nalazi na rubu kolapsa!Gamad!Dok ljudima nebude dosta tog sranja pa naprave neku razbijacinu,dotleg nece biti mira.

  • vvvggg:

    ove ušljive agencije u službi bilderberga zahuktavaju krizu i snižu rejting i lošima i dobrima tim banksterima koji kamatare pola svijeta treba već jednom stati na kraj.