Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži lokaciju

Srpski biznismen u Zagreb vraća hotel InterContinental

intercontinental
Foto: DPA/PIXSELL
22.03.2017.
u 11:55

Iako je prvi plan bio da će se graditi novi objekt, u Delta Holdingu su ocijenili da će renovirati neki od postojećih hotela, još taje koji bi to bio

Srpska kompanija Delta Holding, u vlasništvu biznismena Miroslava Miškovića, s InterContinental Hotel Groupom (IHG) vodi pregovore o dolasku hotela InterContinental u Zagreb. Iako im je prvi plan bio kupiti zemljište i graditi novi hotel, kako to rade u Ljubljani, ipak su odlučili krenuti u pregovore o kupnji nekog postojećeg hotela koji ispunjava sve stroge standarde grupacije, a potom bi ga potpuno renovirali. Potvrdio je to za Poslovni dnevnik Živorad Vasić, potpredsjednik Delta Holdinga i područni izvršni menadžer IHG-a.

– Namjera nam je dovesti InterContinental u Zagreb, mi bismo investirali, a IHG bi upravljao hotelima. To je jedinstvena formula koja je u dva grada polučila uspjeh i nema razloga da u novim projektima bude manje uspješna – potvrdio je Vasić.

Nakon investicije u Crown Plazu Beograd i InterContinental Ljubljana, u Delti su procijenili da će napraviti i InterContinental Beograd te da i Zagrebu treba hotel tog čuvenog brenda, koji je ovdje već i djelovao do sredine 90-ih godina.

– Ima smisla krenuti od Ljubljane, skočiti do Zagreba i završiti u Beogradu, tako da u svakom glavnom gradu u regiji imamo barem jedan hotel iz grupacije IGH – izjavio je Vasić.

Otkriva da im je podršku dao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te ističe da su počeli razgledavati potencijalne lokacije za zagrebački hotel. Napominje da bi građevinski morao ispunjavati osnovne standarde koje InterContinental traži i zaslužuje, potom bi išlo renoviranje kako bi objekt dobio izgled i konturu hotela s pet zvjezdica. No iz Delte zasad ne žele otkriti s kim se sve pregovara u Zagrebu.

– To su procesi koji traju, a u Delta Holdingu se iskreno nadamo ćemo uskoro imati i početak rada InterContinentala u Zagrebu.

U Delta Holdingu zadovoljni su rezultatima svog hotelijerskog biznisa u 2016. Počeli su gradnju “Intercontija” u Ljubljani (investicija 50 milijuna eura, s 19 katova bit će to najviši objekt u gradu, op.a.), kupili Holiday Inn u Beogradu, a poslovanje Crown Plaze u tom gradu bilo je najbolje dosad – hotel je imao popunjenost od 71 posto i prihod više od 13 milijuna eura.     

>> Cappelli: Ove godine u Hrvatskoj otvara se 40-tak novih hotela s četiri ili pet zvjezdica

>> Boom hotela u Zagrebu: U sljedeće dvije godine u centru niču čak četiri nova

Komentara 12

ZA
zakrapina
12:39 22.03.2017.

Ne čudi me ulaganja u hotelijerstvo i interes investitora za ulaganje u hotele. Turističke brojke su na strani Zagreba! Zagreb je u 2016. ostvario rekordnih 2 milijuna noćenja. Zagreb je bolji po turističkim brojkama od Beograda, a i Ljubljane te Sarajeva koji su daleko iza Zagreba po broju noćenja. Zagreb je treća turistička destinacija u Hrvatskoj. Ispred Zagreba su samo Rovinj i Dubrovnik. Uglavnom, samo naprijed s investicijama. Hrvatski poduzetnici su u Srbiju uložili nekoliko milijardi eura, i ne vidim problem ako srpski žele ulagati u Hrvatsku.

AO
ante.oreskovic75
13:09 22.03.2017.

Bez obzira na sitne duše čovjek je dobro došao!To što je Srbin zaista ne govori da je loš! kao da smo mi svi dobri ljudi!Ako radi hotel to je u obostranom interesu,samo za pohvalu!Cijenim Srbe koji nisu ekstremni kao i sve takove ljude!

Avatar kravata
kravata
12:47 22.03.2017.

Dnevno najmanje jedno kao da je yu bila samo srbija pa da na kraju krajeva i je ali danas vise nije ili smo mi prevareni da nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije