Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ronny Pecik

Sretan sam da je Telekom Austrija u Slimovim rukama, i Hrvatska će profitirati

15.07.2014.
u 16:15

Pecik, kako nam je rekao, sada odlazi u Hrvatsku na zasluženi godišnji odmor s obitelji

Zamoljen da komentira vijest da je meksički operator mobilne telefonije America Movil Carlosa Slima sa 51 posto dionica postao većinski vlasnik Telekoma Austrije, Ronny Ljubomir Pecik (52), vodeći austrijski poduzetnik i uspješni investitor u svjetske koncerne, inače rođeni Varaždinac, rekao je u utorak za Večernji list da je „sretan i zadovoljan da je austrijski operator u  rukama Slima, okrenutog razvoju i budućnosti telekomunikacija“.

  Taj mukotrpan posao korak po korak, trajao je četiri godine, i sada smo konačno došli do cilja  istaknuo je Pecik odmah napomenuvši kako će od cjelokupnog "deala" profitirati i Hrvatska.

  Sretan sam i ponosan da mogu pomoći Hrvatskoj u kojoj sam rođen  dodao je ponovivši kako je s vipnetovcima dobar prijatelj i niz godina surađuju.

– Većinski vlasnik želi Telekom osposobiti za daljnje širenje na područje srednje, istočne i jugoistočne Europe, čime će i austrijski operator dobiti na snazi ustvrdio je Pecik napomenuvši kako je tehnološki razvoj nezaustavljiv proces.

Javna je tajna da je Ronny Pecik osoba koja je Carlosa Slima dovela u austrijske telekomunikacijske vode. Sam Pecik bio je u procesu privatizacije Telekoma Austrije strateški partner austrijske Vlade. Kao režiser toga „deala“, nije bila nevažna njegova potpredsjednička dužnost u Nadzornom odboru austrijskog operatora, na koju je izabran 2012. godine. Pecik je prvotno držao 23 posto dionica telekoma Austrije i bio pojedinačno drugi najveći dioničar. Potom je u igru uvukao Slima, kojemu je prodao svoj paket dionica. Tim potezom, rizicima skloni Varaždinac, zadobio je ne samo povjerenje meksičkog multimilijardera, sada većinskog vlasnika Telekoma Austrije, nego bacio i svoje konkurente na koljena .

Pecik, kako nam je rekao, sada odlazi u Hrvatsku na zasluženi godišnji odmor s obitelji.

>> Telekom Austriju, vlasnika VIPneta, preuzeo drugi najbogatiji čovjek na svijetu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije