Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Splitska tvrtka oduševila svojom električnom daskom za surfanje

'Naš je plan ove sezone izbaciti dasku na tržište kako bi se surferi upoznali s njom. Prioritet nam je pronaći klijente među tvrtkama koje iznajmljuju druge stvari na plažama, poput pedalina ili jet-skijeva'
13. ožujka 2019. u 21:54 1 komentara 498 prikaza
Kitesurfing
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Tek smo treća tvrtka u svijetu koja je osmislila električnu dasku za surfanje s hidrokrilnom tehnologijom i, iskreno, pozitivno nas je iznenadio interes koji smo pobudili, rekao nam je Nino Mijač iz tvrtke Plurato. Spomenuti proizvod, daska Plurato Sailfin, mogao bi postati novi hit na domaćem tržištu jer spaja dasku koju pogoni električni motor s hidrokrilnom tehnologijom te omogućuje surferu da se izdigne iznad mora što zbog manjeg otpora znači mnogo brže surfanje. Daska tako može doseći brzinu od čak 30 kilometara na sat, a pogoni je električni motor. Baterija traje od 45 do 60 minuta, a njezino punjenje traje oko dva sata.

surfanje koja inovacija Izumio dasku na kojoj se surfa bez vjetra i valova

– Naš je plan ove sezone izbaciti dasku na tržište kako bi se surferi upoznali s njom. Prioritet nam je pronaći klijente među tvrtkama koje iznajmljuju druge stvari na plažama, poput pedalina ili jet-skijeva. Tako bi daska postala dostupna svima i svatko tko poželi mogao bi je unajmiti na 15, 20 ili 30 minuta i tako se iz prve ruke upoznati s ovakvim načinom surfanja – nastavio je Mijač.

krešimir sviben podrum surf Originalne daske za surfanje stižu iz Dubrave

Hidrokrilna tehnologija, koju koriste jedrilice, omogućuje surferu da dasku koristi dulje te da se vozi brže, što bi se moglo pokazati kao vrlo privlačno surferima na hrvatskim plažama. Također je specifičnost ovakve daske tihi električni motor, a njome se i lagano upravlja što znači da je mogu koristiti i početnici. Uz to je atraktivan izgled daske pobudio velik interes javnosti i medija, što je tvrtki dokazalo da je na dobrom tragu. Turisti bi već ovog ljeta mogli na hrvatskim plažama svjedočiti posve novoj vrsti surfanja.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • ZAZ:

    Vise ovakvih vijesti manje crne kronike. Bravo.👍