Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozi čak 30 kilometara na sat

Splitska tvrtka oduševila svojom električnom daskom za surfanje

Kitesurfing
Foto: Filip Brala/PIXSELL
13.03.2019.
u 21:54

'Naš je plan ove sezone izbaciti dasku na tržište kako bi se surferi upoznali s njom. Prioritet nam je pronaći klijente među tvrtkama koje iznajmljuju druge stvari na plažama, poput pedalina ili jet-skijeva'

Tek smo treća tvrtka u svijetu koja je osmislila električnu dasku za surfanje s hidrokrilnom tehnologijom i, iskreno, pozitivno nas je iznenadio interes koji smo pobudili, rekao nam je Nino Mijač iz tvrtke Plurato. Spomenuti proizvod, daska Plurato Sailfin, mogao bi postati novi hit na domaćem tržištu jer spaja dasku koju pogoni električni motor s hidrokrilnom tehnologijom te omogućuje surferu da se izdigne iznad mora što zbog manjeg otpora znači mnogo brže surfanje. Daska tako može doseći brzinu od čak 30 kilometara na sat, a pogoni je električni motor. Baterija traje od 45 do 60 minuta, a njezino punjenje traje oko dva sata.

– Naš je plan ove sezone izbaciti dasku na tržište kako bi se surferi upoznali s njom. Prioritet nam je pronaći klijente među tvrtkama koje iznajmljuju druge stvari na plažama, poput pedalina ili jet-skijeva. Tako bi daska postala dostupna svima i svatko tko poželi mogao bi je unajmiti na 15, 20 ili 30 minuta i tako se iz prve ruke upoznati s ovakvim načinom surfanja – nastavio je Mijač.

Hidrokrilna tehnologija, koju koriste jedrilice, omogućuje surferu da dasku koristi dulje te da se vozi brže, što bi se moglo pokazati kao vrlo privlačno surferima na hrvatskim plažama. Također je specifičnost ovakve daske tihi električni motor, a njome se i lagano upravlja što znači da je mogu koristiti i početnici. Uz to je atraktivan izgled daske pobudio velik interes javnosti i medija, što je tvrtki dokazalo da je na dobrom tragu. Turisti bi već ovog ljeta mogli na hrvatskim plažama svjedočiti posve novoj vrsti surfanja.

Komentara 1

ZA
ZAZ
07:24 14.03.2019.

Vise ovakvih vijesti manje crne kronike. Bravo.👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije