Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drvna industrija

Spin Valis širi centre namještaja na Zagreb

spin valis
Duško Mirković/Pixsell
14.10.2010.
u 16:07

Nadan Vidošević kazao je da je čitavome hrvatskom gospodarstvu potrebna dinamika koja je već prisutna u segmentu drvne industrije.

U sklopu 37. sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta u Zagrebu je otvoren prodajni salon tvornice namještaja Spin Valisa iz Požege. Salon je otvorio predsjednik HGK Nadan Vidošević istaknuvši da je čitavom hrvatskom gospodarstvu potrebna dinamika koja je već prisutna u segmentu drvne industrije.

- Ovo je značajan iskorak za Spin Valis u osvajanju domaćeg tržišta. Plasiranje roba i usluga na domaćem tržištu bit će nužnost za većinu domaćih gospodarskih subjekata u bližoj budućnosti, ali ne i za drvnu industriju. Ipak, domaće tržište važno je iz brojnih razloga, a pored ostalog i zbog toga što se na njemu mogu ostvariti referencije te steći ugled koji su od velike važnosti prilikom sklapanja izvoznih poslova. Bankarski sektor u daleko većoj mjeri treba podijeliti rizik s domaćim poduzećima kako bi se ubrzao gospodarski oporavak - kazao je Vidošević.

Zdravko Jelčić, predsjednik uprave Spin Valisa, najvećega hrvatskog proizvođača namještaja iz masiva, istaknuo je kako su u velikoj mjeri usmjereni na izvoz, ali ne zanemaruju domaće tržište.

- Ove godine bilježi se pad uvoza namještaja što stvara dodatne šanse hrvatskim proizvođačima na domaćem tržištu. Očekujemo još bolje poslovne rezultate jer smo ulagali u tehnologiju, nova tržišta, nove kupce i dizajn - zaključio je Jelčić.

Spin Valis, tvornica namještaja, piljene građe i elemenata od 1950. godine posluje u srcu Slavonije bogate drvetom i posebno poznatim slavonskim hrastom i bukvom, koji su cijenjeni na tržištu zbog izrazito visoke uporabne, ekološke i estetske vrijednosti.

Komentara 1

DU
Dudo
09:41 15.10.2010.

Imam njihovu garnituru. Stvarno je premium kvaliteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije