Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjekira u med

Sokol Marić: Zbog fisklanih blagajni očekujemo rast prihoda

Maric
Antonio Bronic/Vecernji list
21.01.2013.
u 13:28

"Zbog fiskalizacije većina će korisnika usluga gotovinu prevoziti svaki dan, umjesto nekoliko puta tjedno kao dosad, pa i tu očekujemo porast prihoda", kaže Marić.

Iza zaštitarskog društva Sokol Marić još je jedna uspješna poslovna godina u kojoj je održan status tržišnog lidera. Nakon što je u 2012. isplatio posljednjih dva posto vlasništva, Zlatko Marić postao je stopostotni vlasnik društva, čije sjedište uprave više nije u medijski često eksponiranoj zgradi u Medulićevoj nego ponovno na zagrebačkom Trgu maršala Tita, piše Poslovni dnevnik.

Marić u razgovoru za Poslovni dnevnik otkriva da posla ima dosta, dugogodišnji klijenti društva povećali su opseg svojih usluga, a tvrtka je, kaže, preuzela i poslove zaštite nekih novih klijenata. "Zbog fiskalizacije će većina korisnika usluga gotovinu prevoziti svaki dan, umjesto nekoliko puta tjedno kao dosad, pa i tu očekujemo porast prihoda", kaže Marić.

Njegova tvrtka ima dugogodišnje ugovore za poslove tjelesne zaštite, tehničke zaštite u svim segmentima, od projektiranja, ugradnje, do održavanja ugrađenih sustava, monitoringa i poslova prijevoza vrijednosti sa 146 oklopnih vozila društva koja su u prosjeku iskorištena po 12 sati dnevno.

Uvriježeno je mišljenje da glavninu prihoda Marić ostvaruje poslujući s državom. "To nije istina, na državne tvrtke odnosi se samo 22,4 posto naših prihoda, što je proporcionalno našem udjelu na zaštitarskom tržištu! A i te poslove dobili smo na javnim natječajima i pritom zaposlili nove ljude. Naši su ostali klijenti iz privatnog sektora. Primjerice, samo od jedne velike banke dobivamo godišnje 60 do 70 milijuna kuna prihoda. Što se državnih tvrtki tiče, s većinom imamo glavobolje. HŽ Vuča vlakova ni jedan račun nije nam platila godinu dana, bez kamata nam duguju 1,5 milijuna kuna. Tiskara Vjesnik dužna nam je milijun kuna, Zagrebački holding nam po pola godine ne plaća", kazao je u razgovoru za Poslovni dnevnik.

Marić tvrdi da ga Ministarstvo financija ignorira. "Možda zato što ste slovili za poduzetnika povezanog s HDZ-om?", pitali su ga u Poslovnom dnevniku. Kako na to odgovara, doznajte ovdje: Zlatko Marić: Većina državnih tvrtki zadaje mi glavobolju

Komentara 1

HA
havana
16:44 21.01.2013.

vidi poštenjaka. više poslova bude u poslovnim knjigama zapisano tako da on računa na rast prihoda. ja bi prije reko da bude imao pad u prihodima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije