Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno!

Snalažljivi poduzetnici zarađuju na pretraživanju "liste srama"

'internet_bank_6'
''
07.08.2012.
u 14:28

S obzirom na to koliko je zanimanje za Linićevu "listu srama", vlasnici internetskih stranica koji su ponudili drugačije vrste pretraživanja odlučili su zaraditi na oglasima

Hrvatska javnost bila je podijeljena objavom takozvane liste srama Slavka Linića, ali ubrzo nakon objave, burnih reakcija i raznih komentara pojavili su se i oni koji su odlučili zaraditi na tim podacima, javlja Poslovni dnevnik.

Naime, nekoliko je internetskih stranica koje mimo Porezne uprave nude mogućnost pregledavanja i pretraživanja popisa dužnika. PopisPoreznihDuznika.com, Porezni-duznici.com i Poslovna.hr na svojim stranicama nude pretraživanje podataka o poreznim dužnicima na mnogo učinkovitiji i jednostavniji način nego onaj koji je ponudila sama Porezna uprava.

Tako se na stranici PopisPoreznihDuznika.com može pregledati lokacija poreznih dužnika na Google kartama i to prema općinama u kojima se dužnici nalaze. Vlasnik je stranice Tomislav Ribičić, direktor riječke tvrtke Ribosom, a njegova je stranica u samo pet dana imala gotovo 50.000 jedinstvenih posjetitelja i projekt je do sada zabilježio više od pola milijuna učitavanja zbog čega ga je Ribičić popunio oglasima. Uključio se u Googleov oglašivački program AdSense pomoću kojeg je omogućio prikaz reklama za internetske igre, softver, web-hosting, telekomunikacijske operatore, IT i prijevozničke tvrtke, čak i trgovačke lance. No ističe da su mu se izravno za oglašavanje javili zasad samo otkupljivači zlata kojima ipak ne želi davati oglašivački prostor jer, kaže, "ima averziju prema biznisu kojim se bave".

Na sličan način zarađuje i stranica Porezni-duznici.com koja je svojim posjetiteljima dala i "crnu listu neplatiša" koju promovira kao oglasnu ploču na kojoj možete besplatno objaviti podatke o tvrtki od koje imate nenaplaćena potraživanja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentara 10

FE
Felicijen
14:45 07.08.2012.

Mafija već vjerojatno radi svoje liste...

DU
Deleted user
15:53 07.08.2012.

Tako je uspješan da ste ga morali reklamirati.

Avatar Kairosa
Kairosa
20:15 07.08.2012.

Molim ne isljučit HDZ iz srama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije