Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finance:

Smjene u NLB Leasingu zbog afere u zagrebačkom Optima Leasingu?

'crncevic_PXL_unu_010611'
''
02.06.2011.
u 09:30

Zbog milijunskih gubitaka u zagrebačkom Optima Leasingu posvadili su se vlasnici – NLB i Spectator grupa

Nadzorni odbor NLB Leasinga smijenio je oba člana uprave tog društva, predsjednika Boruta Simoniča i Sama Turka, prenose slovenske Finance. Jesu li smjene povezane s aferom u zagrebačkom Optima Leasingu, u NLB-u nisu komentirali, pišu Slovenci. Finance podsjećaju da su već pisale o sporu među vlasnicima Optima Leasinga, odnosno sporu NLB-a i hrvatske Spectator grupe u vlasništvu Gorana Crnčevića. Spor se posljednjih mjeseci aktualizirao, prenose Finance, oko toga tko je koga oštetio za milijune eura.

Vođenje NLB Leasinga preuzet će Andrej Pucer i Bojan Iskra. Navodno je uprava NLB banke podnijela kaznene prijave protiv odgovornih u NLB Leasingu, a navodno, tvrde upućeni, sudeći prema nalazima interne istrage otkazima i smjenama još nije kraj.

Isti izvori navode kako je izvjesna i poslovna te kaznenopravna odgovornost uprave zagrebačkog Optima Leasinga. Još u prosincu 2010. predsjednik NO-a NLB leasinga, ujedno i član uprave NLB banke, Marko Jazbec bio je dao ostavku na tu funkciju, nakon čega je uslijedila lavina otkaza. Nakon toga je i Marko Herzog, član NO-a Optima Leasinga u Zagrebu, dao ostavku. Iz svega, odnosno iz smjene upravljačke vertikale u NLB Leasingu, neki tumače da su potvrđene tvrdnje o milijunskim gubicima Optima Leasinga i OL nekretnina koje su proizveli uprava i pojedine strukture NLB-a u Sloveniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije