Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rošade

Smjena troje hrvatskih članova uprave Ine u siječnju?

\'13.09.2010.,Zagreb - Sjednica saborskog istraznog povjerenstva za utvrdjivanje cinjenica u vezi privatizacije Ine. Tomislav Dragicevic pozvan je da svjedoci o svojim saznanjima o Ini. Photo: Jurica
Jurica Galoić/PIXSELL
15.11.2010.
u 07:47

Novi Nadzorni odbor Ine mogao bi biti formiran nakon Nove Godine, a sve je izvjesnije da Vlada odustaje od otkupa plinskog biznisa

Iako još nije poznat točan datum kada bi se trebala održati Skupština Ine, koja će razriješiti sadašnje i potvrditi nove članove Nadzornog odbora (umjesto ministra Šukera, šef NO-a trebao bi biti Davor Štern), u Ini su ipak nedavno neslužbeno potvrdili da je uprava sazvala sjednicu Skupštine.

Nije puka formalnost

To znači da bi se Skupština trebala održati u roku od 30 dana, odnosno negdje u prosincu, ali kruže i informacije da će ona navodno biti tek u siječnju. Održavanje te Skupštine nije puka formalnost, kako bi se na prvi pogled moglo činiti, jer u MOL-u, najvećem pojedinačnom vlasniku Ine, nisu baš dobro prihvatili Vladinu odluku da se na čelno mjesto NO-a te kompanije (koje pripada Vladinu predstavniku, jer je Vlada drugi po veličini suvlasnik te tvrtke) postavi Štern (zato se i otezalo sa sazivanjem Skupštine), ali i zato što se očekuje da bi novi NO mogao smijeniti hrvatske članove uprave Ine. Riječ je o Tomislavu Dragičeviću, čije malverzacije s prijavom lažnog prebivališta i utajom prireza istražuju Općinsko državno odvjetništvo i Porezna uprava, Josipu Petroviću i Dubravku Tkalčiću. O njihovim se smjenama govori već mjesecima budući da je Vlada navodno čvrsto odlučila promijeniti kadrovsku strukturu u upravi te naftne kompanije.

Opet dogoda zbog plina?

Budući da smjene još nije proveo sadašnji, odnosno “stari” Nadzorni odbor, moguće je da se taj vrući krumpir prebacio u ruke novog NO-a, iako novi članovi tog tijela smatraju da bi bilo bolje da kadrovske promjene provede stara ekipa, koja je i najbolje upoznata s radom navedene trojke. Do javnosti dosad čak ni neslužbeno nisu došle informacije tko bi bili novi hrvatski članovi uprave Ine. Već se nagađalo kako MOL sa sazivanjem Skupštine Ine oteže i zato što su u toj kompaniji nezadovoljni Vladinim kolebanjem zbog otkupa plinskog biznisa, a sve je izvjesnije da ga Vlada neće ni preuzeti ili će, pak, opet odgoditi odluku o preuzimanju.

Ključne riječi

Komentara 12

ZD
Zdravek
09:21 15.11.2010.

preljevanje iz supljeg u prazno i kaj ce se postici sa smjenama samo ce stavit nove lopove BTW pa kaj VL, tj. novinari VL ne pregledaju clanke koje objave? ovaj clanak koda je neko SMS-a pa na brdo mjesta falii razmak a i enter je ponegdje stisnut na krivom mjestu

OB
-obrisani-
08:35 15.11.2010.

6.000.000,00 miliona Otpremnine pa ljudi zar nije toga dosta!!! Mesić i njegova Banda legalno kradu

VO
VolimZagreb
08:30 15.11.2010.

Što je sa Mesićevim smećem DRAGIČEvićem, koji je čak prevario i kod primitko otpremnine?? Hoće li i to smeće posjetiti RBA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije