Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Smjena glavnog tajnika HAK-a T. Družaka da bi se zataškala afera?

Predsjednik HAK-a Ivo Bikić, kako doznajemo, na najvažnije operativno mjesto kani postaviti školskog kolegu Željka Mijatovića kako bi učvrstio svoju moć u toj udruzi.
18. ožujka 2010. u 07:45 1 komentara 141 prikaza
gužva na cesti

Upravni odbor Hrvatskog autokluba, neprofitne udruge što okuplja 106 autoklubova i koja je lani imala prihod od 102 milijuna kuna, danas, prema našim informacijama, planira smijeniti glavnog tajnika HAK-a Tomislava Družaka.

Potpuna kontrola

Riječ je, doznajemo, o ratu dvoje prvih ljudi HAK-a – predsjednika Ive Bikića i T. Družaka, a na Družakovo mjesto Bikić navodno kani instalirati Željka Mijatovića, svog školskog kolegu. Zaposlenici HAK-a nezadovoljni su zbog tog poteza jer su očekivali da će se raspisati natječaj za glavnog tajnika, što je operativno najvažnija funkcija u HAK-u, budući da Družaku četverogodišnji mandat istječe u svibnju. Mijatović je, kako doznajemo, u HAK stigao prije godinu dana, a ubrzo je postao pomoćnik glavnog tajnika što je, drže u HAK-u, ekspresni napredak za nekog tko s HAK-om ranije nije imao nikakve veze. S druge strane Bikić će postavljanjem Mijatovića, kažu nam nezadovoljnici, zaokružiti svoju kontrolu nad tom udrugom.

No, u pozadini Družakove smjene navodno nije samo osnaživanje Bikićeve moći nego i zataškavanje malverzacija s kupnjom zemljišta za centar sigurne vožnje i istoimenom HAK-ovom tvrtkom. Naime, nakon što su članovi HAK-a 2008. godine podigli kaznenu prijavu i protiv Bikića i protiv Družaka jer je HAK umjesto od banke preko posrednika kupio zemljište za četiri milijuna kuna, a banka ga je tom posredniku prodala za svega sto tisuća eura te je HAK osnovao tvrtku Centar sigurne vožnje koja je trebala osnovati istoimeni centar na kupljenom zemljištu, ali navodno nije izradila ni idejno rješenje, ali je uspjela spiskati čak deset milijuna kuna, policija je proteklih dana posjetila HAK, a Družak je navodno spreman surađivati s policijom jer smatra da nije umočen u navedene marifetluke. To, kako doznajemo, ne odgovara Bikiću te naši izvori iz HAK-a smatraju kako ga se Bikić želi riješiti da bi se lakše zataškale navodne afere.

Vojvodić: Nema smjene

Školovanje u centrima sigurne vožnje bila je obveza koju je predviđao Zakon o sigurnosti cestovnog prometa, ali novim zakonom izbačena je odredba koja regulira školu sigurne vožnje! Alan Vojvodić, voditelj ureda predsjednika i glavnog tajnika, kaže kako na dnevnom redu UO nema smjene T. Družaka te da nema sukoba između Bikića i glavnog tajnika. Poručuje kako HAK podržava raščišćavanje svih “eventualnih neetičnih postupaka” oko spomenutog zemljišta.

Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije
  • Sapientinus:

    Koliko me sjećanje služi oko HAK-a i Družaka je bilo već afera i afera. Kad god se približi neka \"nevera\" počinju priče o policiji, čudnim poslovnim potezima, tko zna čemu. I Družaku, gle čuda, nikad ništa! Kao da nikada nije ... prikaži još! tamo niti radio! I što ima tajnik biti glavna osoba u HAK-u ako HAK ima predsjednika? Pa nije tajništvo u nekoj organizaciji alfa i omega. Ili kod HAK-a jest?