Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
formalno potvrđeno

Smijenjeni članovi Uprave Petrokemije

Petrokemija (1)
Zarko Basic/PIXSELL
05.02.2013.
u 14:05

Na sjednici u ponedjeljak, predstavnici sindikata i branitelja su ipak nadglasani, pa su iz Uprave smijenjeni Tomislav Seletković, Antonija Perošević - Galović i Nenad Marinović.

Unatoč nastojanja predstavnika radnika i hrvatskih branitelja u Nadzornom odboru kutinske Petrokemije da Vlada povuče prijedlog o smjeni tri člana Uprave Petrokemije, oni u tome nisu uspjeli. Nakon pisma najvišim Vladinim dužnosnicima da “još jednom razmotri svoj prijedlog koji nije u interesu kutinske tvornice”, sjednica Nadzornog odbora na kojoj se i formalno morala potvrditi ta odluka, nekoliko je puta odgađana. Na sjednici u ponedjeljak, predstavnici sindikata i branitelja su ipak nadglasani, pa su iz Uprave smijenjeni Tomislav Seletković, Antonija Perošević - Galović i Nenad Marinović. Na njihova su mjesta kao novi članovi, imenovani Karlo Došen i Krešimir Kvaternik iz Zagreba, te Žarko Rijetković iz Novske.

Njihov mandat traje četiri godine, počinje 15. veljače ove, i traje do 14. veljače 2017. godine, U svojim priopćenjima, četvorica članova NO već su ranije upozorili kako predloženi novi članovi nisu dovoljno stručni za upravljanje Petrokemijom. Osim toga, navode kako nisu bili upoznati s razlozima smjene dosadašnjih članova. Pretpostavlja se kako ih je Vlada predložila da bi proveli restrukturiranje tvrtke, što uključuje i otpuštanje većeg broja radnika. 

>> Sve sam stekao od svoje zarade, ali ako treba, dat ću ostavku

Ključne riječi

Komentara 2

VE
vero
14:18 05.02.2013.

Vjerojatno su stanački aparatičci, pa njih treba svugdje infiltrirati, kako bi proveli volju vladajućih. To što nisu dovoljno stručni, pa tko to više i gleda. Čim su podobni znači da su i sposobni. Bože čuvaj Hrvatsku jer ju nitko više ne čuva.

ST
staro topoljanin
17:17 05.02.2013.

pa to je normalno u ovoj vladi samo podobni dolaze na vodeca mjesta, sposobni moraju van. zalosno ali istinito,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije