Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNOST OKO 40 MILIJUNA EURA

Slovenski mediji: Agrokor kupio 10,1 posto dionica Mercatora od nizozemske tvrtke u vlasništvu Todorića

Mercator
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
17.03.2017.
u 13:08

Kako se navodi u priopćenju, Mercator je u četvrtak od tvrtke Agrokor Investment iz Amsterdama dobio obavijest da je zaključila kupoprodajni ugovor s Agrokorom temeljem kojega je s Agrokoru d.d. Zagreb prodala 615.384 dionica Mercatora (MELR).

Koncern Agrokor kupio je u četvrtak od nizozemske tvrtke Agrokor Investments B. V., kojega vlasnički kontrolira Ivica Todorić, 10,1 posto dionica slovenskog trgovačkog društva Mercator, a vrijednost tog udjela prema cijeni dionice Mercatora na burzi iznosi oko 40 milijuna eura, objavili su u petak slovenski mediji.

Tu su operaciju, kako navodi portal Siol.net, Ivici Todoriću diktirale dvije ruske banke vjerovnici u zamjenu za odobreni kredit za osiguranje likvidnosti.

Agrokor, prema tvrdnjama slovenskog poslovnog lista "Finance", ruskim bankama Sberbank i VTB u petak mora predstaviti plan rješenja svoje prezaduženosti, a one su mu odobrile dodatnih više od 100 milijuna eura kredita za tekuću likvidnost.

O  kupoprodajnoj operaciji  između koncerna Agrokor i Agrokor Investmenta svoje je dioničare u petak na portalu Ljubljanske burze obavijestio Mercator.

Kako se navodi u priopćenju, Mercator je u četvrtak od tvrtke Agrokor Investment iz Amsterdama dobio obavijest da je zaključila kupoprodajni ugovor s Agrokorom temeljem kojega je s Agrokoru d.d. Zagreb prodala 615.384 dionica Mercatora (MELR).

Time se je, navode u Mercatorovoj obavijesti, vlasnički udio Agrokora d.d. u Mercatoru povećao s 59,47 na 69,57 posto, dok se je vlasnički udio Agrokor Investmentsa B.V. u Mercatoru smanjio sa 28,64 na 18,53 posto.

>> Agrokor: Državi ne dugujemo ni kune poreza

>> Moramo li svi kihnuti ako je gazda prehlađen?

>> Agrokor od Sberbanke dobio još 300 milijuna eura kredita

>> Agrokor – 60.000 zaposlenih, 15% hrvatskog gospodarstva, Vlada mora djelovati

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:28 17.03.2017.

meni nije nikad platio nekoliko tona krumpira, a za jabuke je platio nakon 9 mjeseci, s tim da je odbio platiti za one jabuke koje su navodno istrule u njegovoj hladnjaci. I on je jedan od razloga što sam sad u Kanadi.

2X
2Xgeneral
14:06 17.03.2017.

koliko j epara todorić izneo iz zemlje na račun neplaćanja dobavljaća???? dobivao godinama kredit cca 15 milijardi bez lipe kamata a puno malih dobavljaća propao zahvaljujući todoriću. jedan je plakao da mu puste dugovanje kako bi mogao isplatiti plaće za novu godinu, podijeliti božićnicu a todi kaže_ nema para. kada je jadnik izašao od tode tri koraka todi naredio da se pare prebace u stranu banku ( nema para )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije