Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP ističe sumnju u privatizaciju Luke Zadar

Slovenski je izlaz na more u Zadru?!

luka zadar
Dino Stanin/VLM
23.10.2009.
u 15:44

Vlasnik je postala slovenska tvrtka Storitve, no možda je to kapital onih koji su nas gađali - kaže I. Antičević-Marinović

Rješenje međudržavnog spora Hrvatske i Slovenije zbog izlaza na more nije u Istri nego u Zadru?! Ingrid Antičević-Marinović, saborska zastupnica i zadarska gradska vijećnica SDP-a, tvrdi kako su upravo tako slovenski novinari komentirali informaciju da je vlasnik Luke Zadar d.d., inače u neposrednoj blizini industrijske luke Gaženice, postala slovenska tvrtka Storitve.

Sporna privatizacija?
Ingrid Antičević-Marinović je, naime, citirala razgovor novinara jednih slovenskih novina s vlasnicom slovenske tvrtke koja, kako je rekla, unatoč tome što je zaposlenica, postala vlasnik dionica tvrtke Luke Zadar.

- Jedna je od slovenskih komentara na informaciju o stjecanju vlasništva nad dionicama Luke da im sada uopće ne treba borba za izlaz na more na sjeveru, kada će ga u konačnici otkupiti od vlasnice tvrtke Storitve, Roze Mlakar i da će tako imati izlaz na more usred Jadrana, odnosno u Zadru - rekla je Ingrid Antičević-Marinović na današnjoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća, dodajući kako je privatizacija Luke Zadar izvedena po modelu privatizacije 90-ih godina, te spominjući “neprijateljsko” preuzimanje sve usporedila sa slučajem Podravke, rekavši kako joj se čini da je “Podravka možda snesla jaje u Zadru”.

- Luka Zadar ima koncesiju do 2014. po povoljnim uvjetima, a nakon isteka koncesije može tražiti i njeno produljenje - rekla je Ingrid Antičević-Marinović.

Interes Grada
- Vlasnik tvrtke je otkupom dionica od dioničara prije dvije godine postao tvrtka Manus iz Zemunika bez zaposlenih i sa 20.000 kuna kapitala, a iako se vlasnik kleo da će Luka ostati u hrvatskim rukama i iako smo i tada na to upozoravali Luka je, nakon što se nije uspjelo vratiti 17 milijuna eura kredita, postala vlasništvo slovenske tvrtke - rekla je Ingrid Antičević-Marinović. Dodala je da ni sada nije izvjesno tko je stoji iza tog kapitala.

- Možda je to kapital onih koji su nas gađali i stoga bi Grad Zadar trebao znati tko je vlasnik, a ne izbjegavati objavu o kome je riječ - rekla je Ingrid Antičević-Marinović.

Ključne riječi

Komentara 4

RO
romictea
18:53 23.10.2009.

Pitajte ministra Kaljmeta on sve zna sto se u adru i oklici dogadja i bez njegova znanja i odobrenja nista se ne dogadja.

BT
bili-tartuf
18:56 23.10.2009.

ma vidi ti koku-Ingrid,.. od kada su Esdepe-nacijonalisti ??...ti nasí esdepejovci, sve visé skrecú u \"antifasisticku \"-Social-Nacional partiju,...ala-Kamarad Staljin ??

OB
-obrisani-
19:01 23.10.2009.

Ma gle ti,ovi stručnjaci za vrenja,upadaju sa svih strana i tema.Slovence ćemo ionako potjerati otuda.Učinit ćemo im život nesnošljivim i sami će biti prisiljeni otići.Slovenske firme ne smiju biti vlasnici ničega u RH.Valjda ne trebam još napisati i zašto !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije