Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adria Airways

Slovenska aviokompanija zbog manjka novca obustavila letove, prijeti im stečaj

Adria Airways
Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELL
1/2
Autori: Bojan Arežina, Hina
24.09.2019.
u 09:46

Iz Adria Airwaysa u petak su priopćili da se kompanija suočava sa "zahtjevnim poslovnim prilikama" te da intenzivno traži rješenja za stabilnije poslovanje, a slovenska vlada poručila je istog dana da neće spašavati kompaniju od mogućeg stečaja

Slovenska aviokompanija Adria Airways objavila je sinoć nešto prije ponoći kako zbog nedostatka novca danas i sutra obustavlja sve svoje zračne operacije iz i u svoje baze - Ljubljanu, Prištinu i Tiranu.

Adria Airways savjetuje putnicima koji putuju u ova dva dana da provjere tko upravlja njihovim letom prije dolaska u zračnu luku i da se, ako je to Adria Airways, obrate prodajnom mjestu gdje su kupili avionske karte, prenosi Delo.

„Odluka o obustavi zrakoplovnih operacija proizlazi iz trenutno neosiguranog pristupa svježem novcu koji je zrakoplovnoj tvrtki potreban za daljnje operacije avioprijevoznika. Tvrtka intenzivno traži rješenja zajedno s potencijalnim investitorom. Cilj svih uključenih je Adria Airways da se tijekom ljeta ponovno vrati, a obustava će biti privremena", stoji u priopćenju.

Dodali su da duboko žale zbog situacije u kompaniji i ispričavaju se svojim putnicima i poslovnim partnerima.

Iz Adria Airwaysa u petak su priopćili da se kompanija suočava sa "zahtjevnim poslovnim prilikama" te da intenzivno traži rješenja za stabilnije poslovanje, a slovenska vlada poručila je istog dana da neće spašavati kompaniju od mogućeg stečaja, koji je sve izgledniji s obzirom na poslovne probleme i proceduru tijekom koje bi taj zračni prijevoznik mogao ostati bez licence državne agencije za civilno zrakoplovstvo.

"Žao nam je zbog situacije u kojoj se našao zračni prijevoznik, a naša je glavna briga osigurati maksimalnu sigurnost njenih letova. Za djelatnost zračnog prometa važe strogi propisi europske regulative, a država može sufinancirati letove samo u slučaju da tržište ne funkcionira", naveli su uz ostalo iz Ministarstva za infrastrukturu u priopćenju.

Nakon što je njemački investitor prije tri godine kupio slovenskog zračnog prijevoznika prodao je njegovu flotu, a onda zrakoplove uzeo u zakup, no zadnjih su dana zbog neplaćenih obveza neki avioni zadržani u stranim zračnim lukama na zahtjev vjerovnika, a zbog toga je otkazano više letova u četvrtak i petak.

VIDEO Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nisam..robot
nisam..robot
08:45 25.09.2019.

Nasa sansa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije