Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS ROK

Slatinska banka predala ponudu za kupnju Vabe

Slatinska banka
Foto: Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik/PIXSELL
06.12.2013.
u 11:47

Danas je posljednji dan do kad Vaba prima neobvezujuće ponude zainteresiranih investitora, nakon čega kreće razdoblje dubinskog snimanja od svega deset dana. Investitorima je to jako malo vremena za proučavanje poslovanja i očekuju da se rok produži

Slatinska banka objavila je na Zagrebačkoj burzi da je iskazala interes za kupnju Vaba banke iz Varaždina. Predali su neobvezujuću ponudu za kupnju većinskog paketa dionica koji prodaje Alternative upravljanje, fond za gospodarsku suradnju.

Alternative je prije dva tjedna objavio na burzi da izlazi iz vlasničke strukture prodajom 3,571.429 svojih dionica koje čine 66,6 posto temeljnog kapitala banke.

Danas je i posljednji dan do kad Vaba prima neobvezujuće ponude zainteresiranih investitora, nakon čega kreće razdoblje dubinskog snimanja od svega deset dana. Investitorima je to, pak, jako malo vremena za proučavanje poslovanja i očekuju da se rok produži. 

Zasad se javno oglasila samo Slatinska banka, a kao potencijalni interesenti otprije se spominju španjolska Bandenia Banca Privada, američki fond Adriatic Capital Partners i češki J&T kojemu nije uspjelo preuzimanje Centar banke. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije