Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacije

Sladorana Županja postaje novi vlasnik Slavonija Nove

friganovic
07.02.2011.
u 13:22

Sladorana je poslala jedinu ponudu za 76 posto dionica Slavonije Nove, a ponuda od 57,28 milijuna kuna je 14 posto viša od iznosa koji se tražio natječajem.

Sladorana Županja postat će novi vlasnik županjske mlinske industrije Slavonija Nova, odlučio je danas Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP-a). Sladorana je poslala jedinu ponudu za 76 posto dionica Slavonije Nove, a ponuda od 57,28 milijuna kuna 14 je posto viša od iznosa koji se tražio natječajem.

Kako bi se povećao temeljni kapital Goričanke Nove koja je u 100-postotnom vlasništvu HFP-a i bavi se proizvodnjom i prodajom ženske obuće, HFP je donio odluku o izuzimanju od prodaje zemljišta u Velikoj Gorici. Goričanka Nova će se dokapitalizirati ovom nekretninom vrijednom 33,46 milijuna kuna, čime će zaokružiti tehnološku cjelinu. Nakon toga bi temeljni kapital tvrtke trebao iznositi 34,69 milijuna kuna. Državni tajnik u ministarstvu gospodarstva Ruđer Friganović, koji je jučer privremeno obnašao funkciju predsjednika UO HFP-a umjesto Petra Čobankovića, rekao je da Goričanku Novu treba što prije pripremiti za privatizaciju.

Nova, a ujedno i posljednja predsjednica Hrvatskog fonda za privatizaciju Iva Galić izvijestila je Upravni odbor i o prodaji dionica iz portfelja HFP-a na dvjema dražbama na Zagrebačkoj burzi, održanim u siječnju i veljači. Dražbe i nisu bile posebno uspješne, pa je na prvoj dražbi od 58 milijuna kuna potencijalne vrijednosti dionica prodano tek 1,39 milijuna kuna. Na drugoj se dražbi od 87 milijuna kuna potencijalne vrijednosti dionica ostvarilo tek 1,7 milijuna kuna prihoda.

– To govori nešto o atraktivnosti dionica iz portfelja HFP-a – kratko je komentirao Friganović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije