Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi udar na džepove putnika

Skuplje zrakoplovne pristojbe povisile cijene karata

avion
AFP,arhivska fotografija
01.11.2009.
u 10:45

Cijena karata se tako za najkraće letove povećala za oko 1 funtu, dok se na onim najduljim destinacijama diže između 80 i 110 funti. Iduće poskupljenje stupa na snagu u studenom iduće godine.

Prvo od dva najavljena poskupljenja zrakoplovnih pristojbi u Velikoj Britaniji stupilo je na snagu, i tim je povećalo cijenu zrakoplovnih karata za prosječno 30 funti, piše BBC.

Cijena karata se tako za najkraće letove povećala za oko 1 funtu, dok se na onim najduljim destinacijama diže između 80 i 110 funti.

Do sada su troškovi bili podijeljeni na kratke i dugačke letove, dok se odsad dijele u četiri kategorije.

Britanska vlada je uvođenje novih troškova opravdala ekološkim razlozima, odnosno zaštitom okoliša, dok zrakoplovne kompanije strahuju kako će takav potez biti novi udar na njihovo poslovanje u recesiji.

Iduće poskupljenje stupa na snagu u studenom iduće godine.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
19:10 01.11.2009.

To samo suzbija volumen prometa ... manje će ljudi putovati, manji će biti prihodi ..... nizbrdna spirala se nastavlja u britaniji ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije