Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Certificirano školovanje za digitalni marketing

Skratite radno vrijeme i zarađujte kao profesionalac

WMA Irina
Foto: Promo foto
20.04.2016.
u 15:15

Završetkom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Irina je radila različite zanimljive i manje zanimljive poslove te hijerarhijski napredovala do voditeljice razvojnog odjela svoje tvrtke koja broji malo više od 300 zaposlenih

Njezini dani na poslu postajali su sve monotoniji. Izazova je za nju bilo sve manje i osjećala je nezadovoljstvo ujednačenim ritmom i stalnim stresom. Irina tvrdi da je voljela svoj posao, no ne i njegovu rutinu koja je trajala strogo, službeno od 8 do 16 sati, no često i dulje.

S 29 godina dala je otkaz bez obzira na ekonomsku situaciju u državi i odlučila se na dvomjesečno školovanje od 100 školskih sati za specijalista digitalnog marketinga na Web Marketing Akademiji (WMA). Stručnim obrazovanjem počela je graditi svoje znanje i praktične vještine te se maksimalno posvetila školovanju i učenju. Već nakon nekoliko odslušanih sati zaintrigirao ju je SEO, odnosno optimizacija web-stranica za tražilice pa je u tvrtki svog brata usputno odrađivala ovaj posao koji joj je sjajno krenuo.

S bratom je pokrenula i web-shop od nule, a danas im je godišnji prihod na razini srednje tvrtke iako ih je samo četvero zaposlenih. Svestrana i hrabra, Irina se okušala i u Google Adwords optimizaciji i mjerenju uspješnosti svojih kampanja, a uz Google Analyticse na jutarnjoj kavi analizira uspješnost vlastitog web-poslovanja.

Bez oglašavanja na društvenim mrežama posao ne bi krenuo toliko naglo uzlazno. Znanje i praksu stečene na Web Marketing Akademiji iskoristila je za oglašavanje i upravljanje profilima na Facebooku, Instagramu, Twitteru i Linkedinu, uz koje je dodatno profitirala zarađujući višestruke iznose, nepojmljive za hrvatski standard.

Njezino radno vrijeme traje samo nekoliko sati dnevno i to prema rasporedu koji sama odredi.
Irinini klijenti su tvrtke u usponu, kao i visokokotirajuće tvrtke već dobro pozicionirane na našem tržištu. Odabire s kime i kada želi raditi, a njezin opseg poslovanja širi se jer je na Web Marketing Akademiji stekla i znanje iz web PR-a koji također uspješno vodi.

Danas, dvije godine poslije, Irina preporučuje UPIS na WMA onima koji žele biti profesionalci u digitalnom marketingu i zarađivati na više strana iz komocije vlastitog doma. Svojoj novoj zaposlenici omogućila je školovanje na WMA uz certificiranje, dok je novi kolega odabrao edukaciju iz samo jednog predmeta WMA, čiji program nudi i tu mogućnost. Tako je kolega nakon 10 školskih sati ovladao osmišljavanjem kvalitetnog newslettera, što je bila točka na ''i'' u njihovu uspješnom poslovanju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije