Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedan rekord

Skok s ruba svemira Red Bullu donio 6 milijardi dolara

felix,skok (1)
Screenshot
17.10.2012.
u 08:00

Dok je tvrtka Felixovim skokom osigurala impresivnu dobit, odvažni Austrijanac neće se ''upisati'' u prestižni klub milijunaša

Skok Felixa Baumgartnera sa 39 kilometara visine priskrbio je Red Bullu 6 milijardi dolara profita od reklama. Potvrdio je to osnivač Red Bulla Dietrich Mateschitz, dok je analitičar robnih marki Gerhard Hrebiczek bečkom listu Oesterreich izjavio da je uloženih 50 milijuna eura Red Bullu donijelo 12.000 posto dobiti.

No impresivne brojke još se ne zaustavljaju. U jednom danu vrijednost tvrtke skočila je s dosadašnjih 14 na 17 milijardi eura.

S druge strane, procjenjuje se da glavni akter misije Felix Baumgartner skokom neće osigurati ulazak u prestižno društvo milijunaša. On je svoje ime nepovratno vezao uz samo jedan brend pa je posve izvjesno da će mu druge kompanije teško ponuditi nove sponzorske ugovore, kazao je za Forbes analitičar David Schwab.

>>Novi rekord: Felixa na YouTubeu gledalo više od 8 mil. ljudi

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
09:01 17.10.2012.

Red Bull ti da krila, a loza pogon na sva četiri! - u tom Quattro sloganu vidim šansu i za naše proizvođače rakije i sad je trenutak da globalno uskoče...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:27 17.10.2012.

Hm To se zove ideja i dobar biznis. Da je osnivač Red Bulla slučajno u Hrvatskoj, cijela država bi ga uzela na zub i poslala mu stotine komisija i istražitelja da mu pronađu djeda ustašu ili neku drugu nepodobštinu, takoo da bi mu svaka daljnja ideja i biznis prisjeo do bola i morao bi zbrisati iz zemlje glavom bez obzira. Zato u ovoj zemlji nema penezekih, ni poduzetništva kao u drugim zemljama.

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
08:15 17.10.2012.

a osnivac Red Bulla je inace Hrvat,hehehheheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije