Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pevec

Šket: Na korak smo od stečajnog plana za Pevec

Šket: Na korak smo od izglasavanja stečajnog plana (1)
Foto: Damir Spehar/ PIXSELL
1/3
05.12.2011.
u 15:07

Obitelj Pevec odbila je izjasniti se o Šketovu planu dok se ne upozna s promjenama u njemu za koje se tek danas doznalo

– Na korak smo od izglasavanja stečajnog plana – kazao je Darko Šket, stečajni upravitelj u objedinjenom stečajnom postupku za tvrtke Pevec Bjelovar i Pevec Zagreb, zadovoljan napuštajući bjelovarski hotel Central gdje se danas održao prvi dio trodnevne skupštine vjerovnika stečajnog dužnika Peveca. Šketov stečajni plan danas su prihvatili predstavnici radnika i većina banaka, a sutra bi se o njemu trebao očitovati i najveći dio dobavljača. No kako je njihov interes da i dalje prodaju svoju robu,  očekuje se da će plan prihvatiti.

Podsjetimo, Šketov je plan reorganizacija tvrtke, odnosno njeno pretvaranje u dioničko društvo u vlasništvu 713 vjerovnika s temeljnim kapitalom od oko 190 milijuna kuna. Banke, koje su sada preuzele vlasništvo nad centrima, pod povoljnim bi ih uvjetima iznajmile tom dioničkom društvu, čime bi se omogućio nastavak poslovanja. To bi praktično značilo zadržavanje radnih mjesta za oko 900 radnika, koliko ih danas radi u Pevecovim centrima, ili čak i povećanje tog broja. Plan stečajnog upravitelja danas nisu podržale jedino dvije banke i to članice Raiffeisen grupacije iz BiH i Mađarske, ali ni obitelj Pevec, točnije Zdravko Pevec koji se na skupštini pojavio u pratnji odvjetnice Silvane Smodlake Vraneković.

– Obitelj Pevec predložila je odbijanje glasovanja o stečajnom planu dok se ne upozna s promjenama u stečajnom planu za koje se doznalo tek na današnjoj skupštini, ali to nije i jedini razlog odbijanja – kazala je odvjetnica Smodlaka Vraneković dodajući da obitelj Pevec zbog pritvora nije mogla pravovremeno i na najbolji način pripremiti prijave svojih potraživanja, a pojavljuju se i kao vjerovnici ostalih redova, ne samo kao zaposlenici s neisplaćenim plaćama i otpremninama. Zatražili su, kaže, dopuštenje da prisustvuju i sudjeluju u raspravi i u sutrašnjem dijelu skupštine, no o tome će stečajna sutkinja odlučiti sutra ujutro.

– Njihova potraživanja kao vjerovnika drugih redova izrazito su velika zato što su kao osobni jamci podmirili velik dio dugova svoje tvrtke – tvrdi Smodlaka Vraneković.

Sam Zdravko Pevec o svemu tome nije želio ništa reći upućujući nas za sve informacije i komentare na svoju odvjetnicu. Komentirajući potez obitelji Pevec, stečajni upravitelj Darko Šket kazao je da su njihova potraživanja priznata kao i svih drugih radnika po osnovi otpremnina i plaća te da će biti i isplaćena prođe li stečajni plan. No kad je riječ o ostalim njihovim potraživanjima, Šket tvrdi da ih stečajni zakon ne predviđa pa i ne mogu biti prihvaćena.

Komentara 4

UR
urco
06:08 06.12.2011.

Sad je gazda Linić došao na vlast i vraća se i njegov \"manager\" Pevec u igru.

LU
lutomirski
17:08 06.12.2011.

Steta bi bilo da Pevec propadne, ja uviojek kupujem u Pevecu, jako zanimljiva radnja .....!!!!!!!!!!

KT
Kralj Tvrtko
20:33 06.12.2011.

Stečajni upravitelj Darko Šket je pravi genije. Svi stečajni upravitelji dođu samo da rasture i ono što je preostalo od posrnulih firmi. Ovaj čovjek je pokrenuo kompletno poslovanje na taj način da je zadržao radna mjesta, odlične kanale distribucije za razne domaće proizvođače, i čak firmu učinio profitabilnom. S obzirom na stanje Republike Hrvatske, predlažem da za stečajnog upravitelja nad RH imenujemo gospodina Šketa umjesto Zorana Milanovića. Siguran sam da bi bolje obavio posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije