Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEDMI ČLAN

Siniša Đuranović imenovan novim članom Uprave Hrvatskog Telekoma

Siniša Đuranović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Hrvatski Telekom
1/3
08.12.2022.
u 14:04

Upravu Hrvatskog Telekoma od danas čine Kostas Nebis, predsjednik, Nataša Rapaić, nadležna za segment privatnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse, Matija Kovačević, nadležan za financije, Marijana Bačić, nadležna za segment poslovnih korisnika i Siniša Đuranović, nadležan za korporativne poslove

Hrvatski Telekom izvijestio je kako je Nadzorni odbor na današnjoj sjednici odobrio novu organizacijsku strukturu Uprave Hrvatskog Telekoma, kojom se uvodi pozicija člana Uprave za korporativne poslove te Uprava od sada radi u sastavu od sedam, umjesto dosadašnjih šest članova. Novim članom Uprave i glavnim direktorom za korporativne poslove (CCO) imenovan je Siniša Đuranović, koji na tu funkciju dolazi s pozicije Starijeg potpredsjednika i glavnog pravnog savjetnika.

Nakon karijere u odvjetništvu, gdje se specijalizirao za korporativno pravo i M&A, 2000. godine pridružio se Hrvatskom Telekomu. Tijekom svoje karijere u Hrvatskom Telekomu bio je odgovoran za vođenje regulatornih i pravnih odjela te strateških projekata HT-a i članica HT Grupe u Hrvatskoj i regiji. Od 2015. godine, obnašao je dužnost Starijeg potpredsjednika i glavnog pravnog savjetnika, koordinirajući i upravljajući segmentima strategije Društva, M&A-a, pravnim i regulatornim poslovima, nacionalnom i međunarodnom veleprodajom, elektroničkom komunikacijskom infrastrukturom, medijskim i digitalnim uslugama te transformacijom poslovanja, navodi HT.

Đuranović, također, obnaša funkcije Predsjednika odbora direktora Crnogorskog Telekoma, člana Uprave društva HT holding d.o.o., člana Nadzornog odbora JP Hrvatske Telekomunikacije d.d. Mostar te zamjenika predsjednika HUP-ICT Udruge.

- Siniša Đuranović je tijekom svoje više od dvadesetgodišnje karijere u Hrvatskom Telekomu imao veliki utjecaj na poslovanje Hrvatskog Telekoma, vodeći regulatorne i pravne poslove, veleprodaju i strategiju, doprinoseći uspjesima kompanije i učvršćivanju vodeće pozicije HT Grupe u ICT sektoru. Posjeduje temeljito znanje o HT-u i razumijevanje ICT industrije, u Hrvatskoj u regiji, te će kao član Uprave imati važnu ulogu u budućem rastu Hrvatskog Telekoma - izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Upravu Hrvatskog Telekoma od danas, prema tome, čine Kostas Nebis, predsjednik, Nataša Rapaić, nadležna za segment privatnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse, Matija Kovačević, nadležan za financije, Marijana Bačić, nadležna za segment poslovnih korisnika i Siniša Đuranović, nadležan za korporativne poslove.

 

Komentara 1

MD
Marko Dragicevic
08:31 13.12.2022.

Vijest djelujue glamurozno, ali ima i drugu stranu.... Ht je u proteklom vremenu uspješno naplaćivao pretplate, iako za to nije imao osnova prema ugovoru o kupnji, dalje, uspješno je provodio istiskivanje konkurenata maržom, tzv. margin squeeze, te se bavio visoko profilnom korupcijom, nudeći zaposlenja i uvjete visokopozicioniranim činovnicima državnih/europskih ureda, točnije AZTN-a - koji su vodili postupke protiv HT-a, tog "uzora" korporativnog poslovanja i kako oni to zovu, compliance-a... o svim tim pitanjima traju i sudski procesi, a obaviještena je i Potpredsjednica EK, gđa Margrethe Vestager.... EK će vrlo brzo dobiti i prijavu protiv njih i Infobipa za kartel, najneugodniji i najzabranjeniji oblik nepoštenog tržišnog ponašanja za uslugu odlaznog SMS-a, bit će tu još stvari, da ne spominjem povredu prava intelektualnog vlasnišva, za koje je isto proces u tijeku... Ovo su sve stvari koje su meni poznate, zamislite koliko ih tek ima koje ne znam, jer ja znam jako, jako malo... Ovaj čovjek, kao i HT, bi se trebli zamisliti što ih i kako čeka, jednom kad se počnu sretati sa posljedicama sve te štete koju su počininili na svom putu prema gore - jer put prema dolje je uvijek neizbježan... a mislim da su i on, a posljedično i ht, bez obzira na ovu vijest blizu tog smjera... marko dragičević

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije