Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj agonije

Sindikalisti u Transadriji traže stečaj s preustrojem

Transadria
Goran Kovačić/Pixsell
06.09.2011.
u 16:29

Sindikat se oglasio povodom sudskog ročišta u četvrtak na Trgovačkom sudu u Rijeci, a gdje će se odlučivati o uvjetima za stečaj ove nekad vrlo uspješne tvrtke

Nakon gotovo jednogodišnje agonije i blokiranog računa te devet neisplaćenih plaća radnici riječke špediterske tvrtke Transadria zahtijevaju njezin stečaj.

To je potvrdio Vladimir Svilan, predsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH), na konferenciji za novinare u utorak u Rijeci.

– Stečaj u Transadriji već je trebao biti otvoren, a nakon njegova otvaranja treba osigurati naplatu radničkih potraživanja, nastavak rada tvrtke i očuvanje što više radnih mjesta – kazao je Svilan. Sindikat se oglasio u povodu sudskog ročišta u četvrtak na Trgovačkom sudu u Rijeci, gdje će se odlučivati o uvjetima za stečaj ove nekad vrlo uspješne tvrtke. Sindikalisti ističu da Transadria treba opstati uz istodobno očuvanje brenda tvrtke jer je riječ o velikom regionalnom "igraču" u međunarodnoj špediciji.

Po sindikalnim podacima, uz 170 radnika, veći vjerovnici Transadrije su banke, korisnici usluga i Porezna uprava. Ukupni dugovi procjenjuju se na oko 70 milijuna kuna, od kojih je oko 20 milijuna kuna dug prema bivšim i sadašnjim radnicima Transadrije.

Polugodišnji rezultati društva Transadria pokazuju drastičan pad poslovnih aktivnosti i profitabilnosti. U prvih šest ovogodišnjih mjeseci tako je ostvaren prihod od 11,74 milijuna kuna, a što je bio pad od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Istodobno je gubitak sa 8,1 milijun kuna u lanjskom razdoblju povećan na 11,4 milijuna kuna u prvoj polovici tekuće godine.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar WindFucker
WindFucker
21:00 06.09.2011.

Kako to da Todorić ne preuzme TransAdriju? Mislim, s obzirom da se ta tvrtka bavi špedicijom, ima stručne zaposlenike i tradiciju, odnosno sve ono što ima i Romah d.o.o.?

OB
-obrisani-
09:23 07.09.2011.

a zaklaj su ti \"sindikati\" tak bedasti pa niti jedan od njihovih vodja osim gaca nema nista????????? pa da su pametni imali bi svoje kompanije i zaposlene-strasno je kad te \"komunist\" uci kak je to treba radit-a sam nikad nije morao mislit ni za jednog svog zaposlenog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije