Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Italiji

Siemens pod istragom zbog sumnje u korupciju

Not an increase, but moderate losses - that is the new Siemens forecast for the current year.
Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELL
1/2
24.06.2020.
u 13:56

Sumnja se da je nekoliko tvrtki, uključujući Siemens Mobility, podmitilo zaposlenike gradskog poduzeća kako bi namjestili javne natječaje

Talijanske vlasti pokrenule su u utorak istragu protiv nekoliko kompanija zbog sumnje u korupciju a pod lupom istražitelja našla se i podružnica njemačkog inženjerskog diva Siemensa.

Siemens Mobility jedna je od nekoliko tvrtki koje su podmitile zaposlenike gradskog prijevozničkog poduzeća kako bi namjestili javne natječaje za održavanje i proširenje mreže podzemne željeznice u Milanu, izjavio je nadležni državni tužitelj Francesco Greco.

Istraga obuhvaća i talijansku podružnicu francuske grupe Alstom Ferroviariju i domaće kompanije Engineering Informatica, CEIT, Gl.L.C Impianti i C.T.F. Impianti.

Namještanje natječaja organizirao je zaposlenik gradske prijevozničke tvrtke ATM, kojem je zauzvrat u razdoblju od listopada 2018. do srpnja 2019. isplaćeno ili mu je obećano ukupno više od 125 tisuća eura, rekao je Greco.

Zaposlenik ATM-a uhićen je zajedno s još 12 osoba, uključujući i druge zaposlenike gradskog poduzeća te „menadžere i izvršne direktore“ tvrtki koje su navodno sudjelovale u podmićivanju, naveo je tužitelj.

Sve su imenovane tvrtke pod istragom i zatražena je pretraga njihovih prostorij i oduzimanje materijala, dodao je, ne ulazeći u detalje.

„Potvrđujemo da su talijanska pravosudna tijela pretražila urede tvrtke Siemens Mobility u Milanu. U potpunosti surađujemo s vlastima“, navodi glasnogovornica kompanije u emailu.

Dodala je da „Siemens ima nultu toleranciju prema korupciji, kršenju načela poštene konkurencije i drugim oblicima kršenja zakona“ i istaknula da ne može reći ništa više od toga.

Iz gradskog prijevozničkog poduzeća ATM priopćili su da nisu znali za eventualne kriminalne radnje svojih radnika, obvezujući se također na potpunu suradnju s istražiteljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije