Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovori

Šelebaj: Uprava može prodavati i bez javnog natječaja

Vladimir Šelebaj
Davor Višnjić
29.03.2010.
u 08:00

Male dioničare više zanima ono što je ostalo od nekretnina nego brodovi koji danas vrijede nekoliko stotina milijuna kuna, tvrdi Šelebaj.

Vladimira Šelebaja-Selliera, predsjednika uprave Mediteranske plovidbe, ne zabrinjava objava da su mali dioničari podnijeli kaznenu prijavu protiv njega zbog načina prodaje nekretnina.

– Mi smo trgovačko društvo koje nije u sustavu javne nabave i za prodaju svoje imovine ne trebamo javni natječaj. Uprava je mogla, uz odobrenje nadzornog odbora, zaključiti konačan ugovor o prodaji s bilo kime po tržišnim uvjetima te ga poslije obznanili burzi i javnosti – kaže, napominjući da je predugovor o prodaji robne kuće Nedi Young, potpisan mjesec dana prije natječaja, dokument koji kreira njezinu obvezu da financira društvo dok se prodaja ne realizira te da kupi nekretninu ako u tome ne uspiju preko natječaja.

 – Nismo ga objavili jer ne želimo da utječe na natječaj. Sedam dana je dovoljno da se iskaže interes ozbiljnih kupaca jer nije ni bila namjera zaključiti ugovore u tom kratkom roku, posebno uzme li se u obzir pravo prvokupa Grada Korčule i države. Odluka da produljimo rok, nakon burne reakcije malih dioničara, odgodit će dolazak do izvora za tekuće poslovanje.

Tvrdi da ima nekoliko ozbiljnih kupaca i da bi bez prodaje imovine koja im ne treba za osnovnu djelatnost završili u stečaju.

– Nažalost, male dioničare više zanima ono što je ostalo od nekretnina nego brodovi koji danas vrijede nekoliko stotina milijuna kuna, a bez kojih je tvrtka ostala pod čudnim okolnostima. A to pitanje tada nitko nije potegnuo. Stoga im nudim da nekretnine kupe po istim uvjetima kao i najbolji ponuđač – poručio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije