Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Šef Ryanaira: Svi štede, a EK ne želi kupovati jeftine aviokarte

U Komisiji se brane da jeftini avioprijevoznici ne dopuštaju promjene datuma i odredišta, što se često događa.
08. ožujka 2012. u 20:00 2 komentara 2 prikaza
'Ryanair Chief Executive Michael O\'Leary poses for a photo after a news conference in Barcelona February 7, 2012. O\'Leary announced that Ryanair will open six new routes this summer season at Barcel
Foto: 'ALBERT GEA'

Michael O\'Leary, šef irske aviokompanije Ryanair koja je praktično izmislila praksu jeftinih letova po cijeloj Europi, prijavio je sudu Europsku komisiju nakon što je otkrio da ta institucija za službena putovanja svojih zaposlenika nikad ne traži jeftine letove. Putničkoj agenciji, čije usluge koristi, zabranila je EK tražiti i kupovati karte jeftinih, tzv. \"low-cost\" avioprijevoznika.

Šef Ryanaira otkrio je to sasvim slučajno. Kad je krajem prošle godine bio pozvan na jednu konferenciju u Bruxelles kao gost EK, oni su mu rekli da mu pokrivaju troškove leta, ali kad je on poželio letjeti svojom kompanijom Ryanair, upozorili su ga da to nije moguće jer putnička agencija koja radi za Komisiju nikad ne kupuje karte jeftinih avioprijevoznika. Ovaj tjedan šef Ryanaira poslao je prijavu Europskom sudu revizora tražeći da to nezavisno tijelo provjeri zakonitost i financijsku isplativost takve Komisijine prakse.

Komisija se brani argumentom da jeftini avioprijevoznici \"nisu skrojeni prema našim potrebama, koje često uključuju iznenadne promjene\" u datumima ili odredištima putovanja. Ali šef Ryanaira sumnja da ga Komisija namjerno diskriminira.

– EU me konstantno tuži, muči, kritizira ili osuđuje zbog toga što snižavam cijene letova – žali se O\'Leary.

Zagreb: Predstavljen šesti međunarodni turnir u hrvanju Zagreb Open Grand Prix 2019
'SVI SMO PLAKALI'
Prije 14 dana izgubio sestru pa napravio podvig života: 'Sve bih dao da je ona živa'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • lutomirski:

    mozda bi Aircroacija nesto mogla nauciti od te kompanije...

  • Vlaskoulicanec:

    O\'Leary je obican majmun zeljan publiciteta!!! Ryanair je firma na staklenim nogama. Zapamtite moje rijeci kada u skorijoj buducnosti se cijela raspadne.....