Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forbes

Šef Louis Vuittona postao bogatiji za osam milijardi dolara u tjedan dana

Dior Arrivals - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2021 NB
Foto: Berzane Nasser/ABACA/PIXSELL
1/2
26.10.2020.
u 10:49

Pandemija koronavirusa opustošila je svjetsko tržište luksuzne robe, ali prošlog je tjedna konglomerat Louis Vuitton izvijestio o znacima oporavka

Šef francuskog koncerna za proizvodnju luksuzne robe "Louis Vuitton" Bernard Arnault, povećao je prošli tjedan svoje bogatstvo za osam milijardi dolara, na valu porasta cijene dionica, procjenjuje magazin Forbes.

Pandemija koronavirusa opustošila je svjetsko tržište luksuzne robe, ali prošlog je tjedna konglomerat Louis Vuitton izvijestio o znacima oporavka u toj djelatnosti te je u razdoblju od 15. do 22. listopada vrijednost dionica koncerna porasla za šest posto. Rezultat je povećanje bogatstva Bernarda Arnaulta za osam milijardi dolara, na ukupno 122 milijarde.

Forbes napominje kako te promjene ne znače da se stanje u tvrtki promijenilo nabolje. Naime, Louis Vuitton koji je vlasnik brendova kao što su Bulgari, Guerlian i Dom Perignon, izvijestio je o padu dobiti od 21 posto u prvih devet mjeseci ove godine. Prihod od prodaje kozmetike, pića, nakita i maloprodaje u trećem tromjesečju bio je manji nego u istom lanjskom razdoblju. Međutim, dobit od prodaje kožne galanterije i odjeće porasla je za 12 posto, velikim dijelom zahvaljujući snažnoj prodaji iz kuća Louis Vuitton i Dior.

Među drugim tvrtkama koje se bave luksuznom robom, proizvođač torbi Birkin i francuska modna kuća Hermes ostvarili su rast dobiti od sedam posto u trećem tromjesečju. Iako je prodaja u Americi i Europi dramatično opala, prodaja u Aziji porasla je za gotovo 21 posto, jer zemlje koje su uspješno uspjele kontrolirati širenje koronavirusa postižu značajan gospodarski oporavak, piše Forbes.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije