Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpor napretku

Sedam načina na koje šef guši vašu kreativnost

Posao
Thinkstock
31.01.2013.
u 21:36

Tipičan je poslodavac prije sklon gušenju nego poticanju kreativnosti. Ne zaboravite na zavist naspram onog tko možda ima boljih ideja i strah od gubitka vodećeg položaja

Tipičan je poslodavac prije sklon gušenju nego poticanju kreativnosti. Zavist naspram onog tko možda ima boljih ideja i strah od gubitka vodećeg položaja u poduzeću navode mnoge menadžere da ignoriraju, sputavaju ili zlostavljaju inovativne zaposlenike, piše Poslovni dnevnik.

Iako je inovacija ključna za rast i napredak poduzeća (i cijele industrije), mnogi je menadžeri veličaju i promiču samo deklarativno, dok je u praksi nastoje sasjeći u korijenu.

Poslovni dnevnik nabraja kakvim se sve mjerama služe da bi ostvarili svoju sebičnu i štetnu nakanu.

1. Sumnjičavost prema svakoj novoj zamisli koja dolazi od nekog niže rangiranog.

2. Podsjećanje na negativne primjere iz prošlosti.

3. Povećanje radnog opterećenja osoblja.

4. Ukidanje nagrada za premašivanje radne norme ili plana te inzistiranje na predvidljivosti i doslovnom poštivanju procedura.

5. Poticanje natjecateljskog duha. Organiziranje redovnih sastanaka na kojima će zaposleni jedni drugima javno kritizirati i osporavati ideje.

6. Javno ponižavanje svakoga tko napravi pogrešku djelovanjem na svoju ruku.

7. Razmatranje planova u uskom krugu pouzdanih kolega, jednako nesklonih inovaciji.

Što bi šefovi zapravo trebali raditi, pročitajte ovdje: Tipičan poslodavac prije će ugušiti nego potaknuti kreativnost

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije