Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREMEĆAJI NA TRŽIŠTU

Savjet HNB-a odlučio da državne vrijednosnice mogu otkupljivati i mirovinski i investicijski fondovi i osiguranja

HNB
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
17.03.2020.
u 14:38

Uvjet je da imaju stabilno poslovanje i ispunjavaju sve tehničke zahtjeve koje odredi HNB te ih o tome unaprijed obavijesti.

Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici donio Odluku o dopunama Odluke o provođenju monetarne politike HNB-a kojom je omogućeno da u operacijama monetarne politike koje se provode kupnjom i prodajom državnih vrijednosnih papira mogu sudjelovati i mirovinska društva sa sjedištem u RH koja su dobila odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, društva za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom (tzv. UCITS fondovi) sa sjedištem u RH te društva za osiguranje sa sjedištem u RH.

Uvjet je da imaju stabilno poslovanje i ispunjavaju sve tehničke zahtjeve koje odredi HNB te ih o tome unaprijed obavijesti.

- Reagirajući na poremećaje u funkcioniranju tržišta uslijed izbijanja pandemije koronavirusom, Hrvatska narodna banka proširila je tako krug potencijalnih sudionika u operacijama kupnje i prodaje vrijednosnih papira na navedene institucije u cilju održavanja stabilnosti tržišta državnih vrijednosnih papira - obrazložili su odluku u središnjoj banci.

Ključne riječi
HNB

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije