Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E-uprava

Samo na slanje pošte država potrošila 183 milijuna kuna

pisma
Arhiva VL
24.11.2009.
u 13:38

Informatizacija državne uprave dat će veliki doprinos u “borbi protiv korupcije i većom otvorenošću i transparentnošću bit će veća dostupnost informacija, a time će se povećati i osjećaj slobode za svakog građanina”, istakla je Kosor.

Fasciniraju me podaci da je samo za otpremu pošte u državnoj upravi lani potrošeno gotovo 183 milijuna kuna, dok se na uslugama fiksne telefonije može uštedjeti i do 33 milijuna kuna – kazala je premijerka Jadranka Kosor otvarajući danas u Zagrebu Konferenciju o elektroničkoj upravi.

Vlada želi malu, učinkovitu državnu upravu, koja će biti na usluzi građanima 24 sata dnevno, istakla je premijerka. Početkom godine donesena je Strategija razvoja elektroničke uprave od 2009. do 2012. godine, čiji je glavni cilj optimiziranje i racionalizacija troškova te proaktivna i na suvremenoj informacijskoj tehnologiji utemeljena državna uprava.

Informatizacija državne uprave dat će veliki doprinos u “borbi protiv korupcije i većom otvorenošću i transparentnošću bit će veća dostupnost informacija, a time će se povećati i osjećaj slobode za svakog građanina”, istakla je Kosor.

Premijerka nije sigurna da će iduće godine Hrvatska izaći iz recesije.

– Ne kažem i ne mogu tvrditi, jer to u ovom trenutku ne može nitko, da ćemo sljedeće godine izaći iz krize, ali sve radimo da se to dogodi – kazala je Kosor.

Oporbeno kritiziranje novoga proračuna Kosor smatra neutemeljenim.

– Neka oporba pokaže prstom i jasno kaže za koliko žele da se smanje mirovine, i onda ćemo razmatrati taj prijedlog, ali ga nećemo prihvatiti – rekla je Kosor. Ustvrdila je da poslodavci nisu na jučerašnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća oštro kritizirali Vladu, već da zajednički rade na izlasku iz krize, a u tome veliku ulogu ima novi ministar gospodarstva Đuro Popijač, koji je u Vladu došao iz Hrvatske udruge poslodavaca

Komentara 9

RE
respeckt51
14:25 24.11.2009.

Neka oporba pokaze prstom..........i onda cemo razmatrati taj prijedlog, ALI GA NECEMO PRIVATITI. Ili je novinar nepismen, ili misli jaca da je pametna. Ako je tocna jacina misao, onda se pitam, cemu jaco gubiti vrijeme na razmatranje, ako unaprijed znas da ga neces prihvatiti. Koje li gluposti.

BU
Bugrer
15:21 24.11.2009.

Čemu izmišljati toplu vodu? Neka vide kako to rade napredne zapadne zemlje i neka isto prilagode i primjene kod nas.

MO
momak23
08:48 25.11.2009.

Pohvala vladi na ustrajnosti u borbi protiv mita i korupcije,nitko nije očekivao ovako radikalne poteze i ovakav tempo istrage..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije