Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarska zona

'Samo dragi Bog zna hoće li ove godine biti rasta'

Branko Grčić (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/4
06.05.2013.
u 15:17

U idućih godinu i pol očekujemo da će u gospodarskoj zoni zaposlit još oko 120 osoba.Ubrzo se očekuje početak gradnje još tri pogona – kazao je Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva

U Gospodarskoj zoni Kamenjača u Kutjevu danas je podpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić otvorio radove kojima će se ona u potpunosti završiti. Grad Kutjevo, nositelj projekta vrijednog 1,2 milijuna eura sredstva je dobio od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Dio novca iskoristit će se za izgradnju potrebne komunalne infrastrukture, a dio za opremanje laboratorija za analizu vina i meda, za edukaciju poduzetnika i studija putovanja.

-U idućih godinu i pol očekujemo da će se u gospodarskoj zoni zaposlit još oko 120 osoba. Trenutno u zoni ima 9 aktivnih poduzetnika koji zapošljavaju oko 120 djelatnika, a u tijeku je izgradnja pogona još pet poduzetnika. Ubrzo se očekuje početak gradnje još tri pogona – kazao je Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva. Ministar Grčić pohvalio je kutjevački projekt te kazao da će svaki dobar projekt proći i biti potpomognut. Pozvao je sve općine i gradove da pripreme dobre projekte jer će nam kroz strukturne fondove EU biti na raspolaganju 9 milijardi u idućih sedam godina koje treba iskoristiti.

–To je nešto manje od jednog našeg godišnjeg državnog proračuna. Mi to moramo uzeti u razvoj ove zemlje. To je zalog naše bolje i kvalitetnije budućnosti s puno manje ljudi na Zavodu za zapošljavanje. Već sada imamo infrastrukturnih projekata za 600 milijuna kuna, od pruga do vodovodnih i kanalizacijskih sustava i odlagališta otpada – istaknuo je ministar te dodao su prvi puta u Ministarstvu osigurali novac za pripremu projekata za one općine i gradove koji su slabije razvijeni.

Najavio je da će u mandatu ove Vlade sigurno doći do gospodarskog rasta.

-Ova godina će biti teška. Kada govorim o optimizmu govorim o preokretu koji će dogoditi u mandatu ove Vlade, a to znači da trebamo biti strpljivi. Ova Vlada sve čini da se dogodi kakav takav rast u ovoj godini, a da li će se to dogoditi to samo Bog zna – poručio je Grčić.

>>Na kutjevačkom Trgu graševine simbolično orezivali vinovu lozu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije