Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moguća prisutnost fipronila

S tržišta se povlače jaja nizozemskog proizvođača Ekoplaza

jaja
Borna Filić/PIXSELL
10.08.2017.
u 18:43

Na temelju zaprimljene obavijesti distributera iz Nizozemske, Udea B.V., Veghel, o sumnji u moguću prisutnost aktivne tvari fipronila u jajima, Biovega d.o.o. iz Zagreba iz predostrožnosti je opozvala predmetni proizvod.

S hrvatskog se tržišta, iz predostrožnosti, povlače jaja nizozemskog proizvođača Ekoplaza koje je na tržište stavila Biovega d.o.o., izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede

Na temelju zaprimljene obavijesti distributera iz Nizozemske, Udea B.V., Veghel, o sumnji u moguću prisutnost aktivne tvari fipronila u jajima, Biovega d.o.o. iz Zagreba iz predostrožnosti je opozvala predmetni proizvod te o tome putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF) obavijestila i Ministarstvo poljoprivrede. 

S naznakom 'najbolje upotrijebiti do 11/08/2017'

Riječ je o svježim jajima nizozemskog proizvođača Ekoplaza 6/1, serije L 101013817170726, s naznakom 'najbolje upotrijebiti do 11/08/2017', a s tržišta se povlače zbog sumnje na moguću prisutnost aktivne tvari fipronila u jajima

Fipronil je insekticid širokog spektra koji se koristi za borbu protiv buha, uši, krpelja, žohara i grinja. Nije dozvoljena njegova upotreba na životinjama čiji se proizvodi koriste za prehranu ljudi.

Više se o tome može doznati na web stranici Hrvatske agencije za hranu na LINKU.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar missrose20
missrose20
19:10 10.08.2017.

u Njemackoj i ostalim drzavama, vijest stara najmanje 14 dana.......gdje ste bili dosad ???..Nicija nije svirala vjecno. Svemu dode kraj pa i hadezeovom lopovluku i svojatanju svega hrvatskoga. ------------------------

DU
Deleted user
19:08 10.08.2017.

vijest o tim jajima po europskom tisku kola već koji dan. Uvijek me reakcije kod nas podsjete na Černobilsku havariju i izjave koje je čitala gđa Alisa Bauman - "Ne, kod nas nema ni traga radijaciji, nema kontaminiranih namirnica, sve je pod kontrolom"....Ubrzo smo saznali koliko je to bilo točno....Ma nevjerojatno, uvozimo jaja, luk, mrkvu, rajčice, jabuke, krastavce, tikvice...sve što može obilo uspjevati kod nas - ali onda ne bi bilo dodatnih zarada?

Avatar Oneill
Oneill
19:12 10.08.2017.

Pa ako ste dosad čekalo a jaja iz NL povučena prije tri tjedna na zapadnom svjetu a ako su otrovna onda će narod poumirat dok naši reagiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije