Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Ryanair smanjio gubitke zahvaljujući padu cijene goriva

Michael O\'Leary, Ryanair
AFP
01.02.2010.
u 09:01

Za malo bolje poslovne rezultate unatoč teškoj kriznoj godini najviše je zaslužan pad cijene goriva od 37 posto, pa Ryanair sada očekuje još bolje rezultate za tekuću godinu.

Zrakoplovna kompanija Ryanair izvijestila je kako je u posljednjem kvartalu prošle godine neto gubitak iznosio 10,9 milijuna eura. Ryanair je u kriznoj godini čak i uspio smanjiti gubitak u odnosu na isto razdoblje 2008. godine, kada je deficit iznosio 101,5 milijuna eura.

Za malo bolje poslovne rezultate zaslužan je pad cijene goriva od 37 posto.

Ovaj rezultat utjecao je i na njihove prozgnoze za godišnju neto dobit, pa sada Ryanair izvješava kako će ona iznositi 275 milijuna eura.

- Uvjeti na tržištu su i dalje teški, iako zbog rasta konsolidacija i zatvaranja velikog broja naših konkurenata, očekujemo daljnje dobitke ove godine, posebno u Italiji, Skandinaviji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji – rekao je izvršni direktor Michael O'Leary.

Inače, Ryanair je u prosincu prekinuo pregovore s Boeingom o narudžbi do 200 zrakoplova.

- Nemamo namjeru ponovno nastaviti s pregovorima osim ako se poprave njihovi financijski zahtjevi – zaključio je O'Leary.

Komentara 2

MI
misuratakid
10:07 01.02.2010.

Ryanair bi trebalo zabraniti, a EU natjerati da umjesto u jeftine avio-prijevoznike stimulira investicije u poboljsanje zeljeznicke putnicke mreze u Europi. Ryanair i slicne low cost kompanije potpuno su unistile sektor avio prijevoza: zahvaljujuci njima sada su avioni svih prijevoznika neudobniji (jer nakrcavaju vise sjedala i putnika nego prije), cijene kompliciranije i rijetko kada doista jeftinije (zbog silnih dodataka koji se ne prikazuju u osnovnoj reklamiranoj cijeni), nebo iznad evrope zagadjenije i sa vecom guzvom u avio koridorima nego ikada ranije. Ja osobno sa Ryanairom letio jednom i nikada vise. Radje nebi uopce putovao nego ponovo sjeo u njihov avion i izlozio se bezobrazluku, nepristojnosti i maltretiranju njihovog osoblja.

OB
-obrisani-
10:09 01.02.2010.

Pad cijene goriva? Ili rast cijene goriva? Sad bismo trebali misliti kako je to sve stvar tobož slobodnog tržišta i kako ponuda i potražnja određuju cijenu!?! Malo morgen! Ne ide to baš tako. Na svijetu postoje kapaciteti za proizvodnju, preradu i distribuciju nafte koji su limitirani. Postoje potrošači kojih je svakog dana više. To znači da bi cijena uvijek trebala rasti, zar ne? Priča je ipak drukčija. Kad god dolarska supremacija ( ovo je drugačiji izraz za američku omču oko vrata svakog od nas) dođe u opasnost, isprovocira se bilo rat, bilo teroristički napad ( kao u Angoli), bilo financijska kriza. Za zapamtiti : Onaj koji tiska dolare prisiljava nas da za te dolare kupujemo naftu koja nije njihova. Da bismo došli do dolara, moramo im zauzvrat dati naše proizvode, odnosno pokloniti!!!!! Dakle, ono što smo besplatno dali amerikancima (našu robu), oni plaćaju tuđom naftom. U tomu je trik!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije