Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muke s gorivom

Ryanair potiče djelatnike da budu vitki kako bi smanjio troškove

ryanair
VL FOTO
05.04.2012.
u 15:35

Smanjit će format časopisa koje nude u zrakoplovima (sa A4 na A5), a pića će posluživati s manje leda.

Porast cijena goriva potiče loše raspoloženje avioprijevoznika koji zbog toga opsesivno traže načine kako da njihovi profiti ostanu netaknuti.

Stoga se i Ryanair odlučio na neobične načine uštede, a u sve je uključio i svoje osoblje. Naime, zaposlenike se upućuje na kontroliranje tjelesne težine, a prema riječima glasnogovornika Stephena McNamare, motivirat će ih mogućnošću pojavljivanja u tvrtkinu godišnjem kalendaru.

McNamara je naveo još neke inovacije kojima žele uštedjeti. Smanjit će format časopisa koje nude u zrakoplovima (sa A4 na A5), a pića će posluživati s manje leda. Časopis će se koristiti i kao meni, a procjenjuju da će na troškovima tiskanja uštedjeti 400.000 funti te mnogo tisuća funti na smanjenju težine zrakoplova.

– Smanjujemo troškove gdje god stignemo. Neke će promjene rezultirati smanjenjem težine zrakoplova. Razmišljali smo i o uklanjanju naslona za ruke, no odustali smo od toga  – kazao je McNamara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije