Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ryanair lani otkazao 14 tisuća letova zbog vremena i štrajkova

Irski zrakoplovni prijevoznik Ryanair ostvario je 374 milijuna eura godišnjeg prihoda, što je 23-postotno povećanje prihoda u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje
23. svibnja 2011. u 10:27 1 komentara 3 prikaza
ryanair
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Irski zrakoplovni prijevoznik Ryanair ostvario je 374 milijuna eura godišnjeg prihoda, što je 23-postotno povećanje prihoda u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Iz kompanije poručuju kako zbog visokih cijena goriva te nedostatka rasta kapaciteta ne očekuju povećanje dobiti iduće godine. Niskotarifni prijevoznik predviđa 4-postotni rast broja putnika u 2012. godini, do 75 milijuna, te najavljuje da će prosječne cijene rasti u skladu s povećanim troškovima goriva.

Ryanair je tijekom posljednje poslovne godine, koja se zaključila 31. ožujka, otkazao 14 tisuća letova zbog vulkanskog pepela, snijega i štrajkova. U posljednjih 12 mjeseci troškovi goriva skočili su za 37 posto, poručuju iz kompanije te naglašavaju kako trenutačno pokrivaju 90 posto svojih potreba za gorivom po zaštićenoj cijeni od 820 dolara po toni, što bi im trebalo dati određenu prednost pred konkurencijom.

Kompanija vjeruje da će više unosnih ruta pomoći u povećanju cijena pa se tako najviše očekuje od rasta u Francuskoj i Njemačkoj koji bi trebao nadoknaditi gubitke u južnoj Europi i na domaćem irskom tržištu.

– Više cijene karata samo će nam pomoći financirati više cijene goriva i ostalih troškova vezanih uz sektor i, prema tome, očekujemo da će dobit nakon oporezivanja za 2012. godinu biti slična rezultatu od 400 milijuna eura za 2011. godinu – izjavio je za BBC izvršni direktor Michael O'Leary te naglasio kako se u Ryanairu ipak s oprezom vesele razdoblju od idućih 12 mjeseci.

 

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • -obrisani-:

    heheehehehe a hrvatski aeroplani financirajus e iskljucivo iz budjeta-inace bi vec davno bili krepalji i otisli u bankrot ko prije par godina sviser heheheheheehe