Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRATEŠKO PARTNERSTVO

RWE vlasnik 75% plinskog biznisa u Koprivnici

07.02.2017., Koprivnica, Gradska vijecnica - Potipsivan ugovora izmedju Grada Koprivnce i RWE Hrvatska o strateskom parnterstvu u pllinskom biznisu. Ugovor su potpisali Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatska i Maja Hleb, predsjednica Uprave GKP Komun
Damir Špehar/PIXSELL
08.02.2017.
u 07:15

Koprivnica će biti baza za daljnje širenje distribucijske mreže RWE-a Hrvatska, kazao je čelnik uprave K. Kraus

Gradsko komunalno poduzeće (GKP) Komunalac iz Koprivnice i RWE Hrvatska potpisali su jučer ugovor o strateškom partnerstvu za razvoj plinskog biznisa na području grada. Strateško partnerstvo odnosi se na prodaju 75% udjela RWE-u u Koprivnica plinu i Koprivnica opskrbi. Detalji ugovora poslovna su tajna, no poznato je da je RWE za ove udjele platio 51 mil. kuna.

Mišel Jakšić, v. d. gradonačelnika, kazao je da s RWE-om građani Koprivnice dobivaju stabilnu i sigurnu uslugu po prihvatljivoj i povoljnoj cijeni.

– Veseli nas dolazak RWE-a u grad u kojem je snažno gospodarstvo, iako po veličini nismo u TOP 10, u gospodarstvu zasigurno jesmo. Ovaj sporazum omogućit će nam da održimo i dalje razvijamo taj status – kazao je Jakšić ističući da će sporazum biti i svojevrsni zamašnjak razvoja visokih tehnologija na području grada.

Karl Kraus, predsjednik RWE Hrvatska, kaže kako će Koprivnica biti baza za daljnje širenje njihove distribucijske mreže. RWE je s prodajom struje u RH počeo 2013. te danas ima više od 110 tisuća kupaca. Preklani je ušao i na plinsko tržište te je trenutačno drugi najveći igrač na energetskom tržištu RH s ciljem da preuzme lidersku poziciju.

Predsjednica uprave GKP Komunalac Maja Hleb rekla je da će strateški partner zadržati prava radnika, a istodobno omogućiti veliki razvoj tvrtke na dobrobit svih građana Koprivnice. 

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kalinovac
08:17 08.02.2017.

Ja mislim da je to njemačka a ne hrvatska firma,jedino ako je naš kakav tajkun u njihovo ime preuzeo Koprivnicu,odnosno plin.Kakvi smo mi idioti da ne možemo upravljati svojim bogatsvom

GU
gulogulotasmania
23:24 08.02.2017.

Koliko je znam HEP ima infrastrukturu. Kakve su ovo mutne igre ne znam. Ne bi njima dao ma ni da je jedna kuna račun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije