Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sredstva

Rusija spremna dati 10 milijardi dolara MMF-u za pomoć eurozoni

crveni trg,moskva,ruska policija
AFP/PIXSELL
17.02.2012.
u 18:48

Novac bi trebao biti proslijeđen preko Središnje banke, rekao je Anton Siluanov

Rusija bi MMF-u mogla dati oko 10 milijardi dolara za potporu krizom pogođenim zemljama eurozone, izjavio je u petak ruski ministar financija Anton Siluanov, prenose RIA Novosti. Novac će u tom slučaju biti proslijeđen preko Središnje banke.

– Europljani su spremni osigurati većinu sredstava MMF-u, kao i Kina, Japan – rekao je također Siluanov.

Siluanov je još krajem siječnja izjavio da je Rusija spremna posuditi 15 milijardi dolara MMF-u, ali i da bi pomoći trebale i druge zemlje. Bilo je to istog tjedna kad je šefica MMF-a Christine Lagarde izjavila da Fond mora prikupiti 500 milijardi dolara za zemlje koje se bore s krizom u eurozoni, prenosi RT.

Komentara 2

OD
oltar domovine
20:05 17.02.2012.

Dali je to moguce da Rusija od jednom postade Amerika a Amerika u dugovima do grla hehe

OB
-obrisani-
18:39 20.02.2012.

Zaista smiješno gdje nas to \"naše\" guske i gusani vode u bijednu tvorevinu koju na životu drže još samo fanatična Merkel,Rusija i Kina i što je još bijednije nekadašnje zemlje tzv \"trećeg svijeta\" a danas brzorastući gospodarski divovi!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije