Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energetski div

Rusija je u 2010. godini oborila rekord u proizvodnji nafte

nafta-nova
Reuters
02.01.2011.
u 10:29

Rusi su u protekloj godini povećali proizvodnju nafte za otprilike 2,2 posto, na 10,145 milijuna barela dnevno i to je najveći skok u proizvodnji nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Rusija je u 2010. godini oborila rekord u proizvodnji nafte, pokazuju podaci ruske Vlade. Rusi su u protekloj godini povećali proizvodnju nafte za otprilike 2,2 posto, na 10,145 milijuna barela dnevno. To je bio najveći skok u proizvodnji nakon raspada Sovjetskog Saveza. Rusija je najveći svjetski izvoznik nafte.

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je, pak, kako očekuje da će početak 2011. proći bez plinskih i naftnih sporova sa susjednim zemljama, kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Putin je kazao da su Ukrajina i Bjelorusija ispunile sve obaveze u okviru postojećih sporazuma i da je Rusija uvelike izašla u susret svojim partnerima, što ju je "koštalo prilično velikog novca".

Ključne riječi

Komentara 8

PR
Protivcenzure
11:36 02.01.2011.

staklenički plinovi slave ovu vijest.

AC
acer
12:21 02.01.2011.

Wotan, nije da nisi u pravu, ali na istoj filozofiji počiva snaga i Rusije i Kine. Koliko je tek gladnih i obespravljenih ljudi u te dvije zemlje a da se ni ne zna jer to ne smije u javnost... Uostalom, Rusija je već iskusila raspad u obliku SSSR-a, a od Kine se odlijepio Tajvan, možda i Tibet itd.

OB
-obrisani-
11:08 02.01.2011.

Rusija i kina su velesile.. Amerika je pred propašću sa svojom dekadentnom politikom lihvarenja,života na previsokoj movzi,nekontroliranog štampanja novca ,konzumerizma,i izigravanja svjetskog policajca s težnjom da uništi slobodne male narode i zemlje sa svojim programima genetskog inženjeriga,izazivanja nereda,uplitanja u unutrašnje stvari ..Amerika je sranje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije