Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Rusija danas pristupa WTO-u nakon 18 godina pregovora

Švicarci su sklopili dogovor između Rusije i Gruzije kojim je uklonjena posljednja prepreka pristupu.
16. prosinca 2011. u 09:05 1 komentara 3 prikaza
wto
Foto: AFP/PIXSELL

Rusija će se nakon 18 godina pregovora konačno pridružiti Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) na svečanosti koja će se održati u petak u Švicarskoj, prenosi BBC. Rusija je najveće gospodarstvo koje se dosad pridružilo toj organizaciji.

Posljednja prepreka pristupu bila je gruzijska blokada koja je trajala još od rata između dviju zemalja iz 2008. godine. Švicarci su uspjeli srediti dogovor između Rusije i Gruzije kojim je određen međunarodni nadzor trgovanja na zajedničkim granicama Abhazije i Južne Osetije, dvije provincije koje su se odcijepile od Gruzije i koje je Rusija priznala kao nezavisne države.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • omer:

    Jedini razuman i pravi potez da Rusija pristupi Wto-u,svi će imati koristi, a naš vrli Hdz-e na čelu sa Sanaderom uvredljivo je odbacio svku pomisao na ekonomsku suradnju sa Rusijom, što će mnoge naše generacije ispaštati i plačati danak tom ... prikaži još!m nepromišljenom i ciničkom potezu hdz-ea i sanadera. Kosoric je pokušala to ispraviti i klekla je pred Putina ali kasno naftovodi i plinovodi nas zaobilaze a mi čemo plačati najskuplji plin , a stim i ostale energente, a sve nam je bilo ponuđeno na dlanu . Živio hdz.e...........