Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Rok za predaju obvezujućih ponuda za Petrokemiju produljen do 12. ožujka

U međuvremenu, doznaje se, austrijski Borealis je odustao od ulaganja, a što se je već dalo iščitati iz intervju čelnika Borealisa u jednim austrijskim poslovnim novinama prije dva tjedna.
06. ožujka 2014. u 23:00 2 komentara 505 prikaza
Petrokemija
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Iako je u petak trebao biti zadnji dan za predaju obvezujućih ponuda potencijalnih ulagača u Petrokemiju, rok je produljen do srijede 12. ožujka.

U međuvremenu, doznaje se, austrijski Borealis je odustao od ulaganja, a što se je već dalo iščitati iz intervju čelnika Borealisa u jednim austrijskim poslovnim novinama prije dva tjedna. Kako doznajemo, od ulaganja nisu odustali češki Agrofert i mađarski Bige Holding.

Iako je Borealis prvi pokazao interes za Petrokemiju i dugo se najavljivao kao najizvjesniji ulagač, ipak, navodno su bili nezadovoljni situacijom nakon dubinskog snimanja Petrokemije, a posebno lošim ugovorom oko nabave plina. No, nije isključeno da im trenutačno financijska konstrukcija nije najbolja, s obzirom na nedavne dvije akvizicije u Francuskoj i Bugarskoj, a od ulagača se upravo očekuje da ponudi što više novca za dokapitalizaciju u kutinsku tvrtku.

Prema neslužbenim informacijama najbolja je ponuda u neobvezujućim ponudama bila od Agroferta, koji se prema tumačenju nekih stručnjaka smatra i najboljim izborom za Petrokemiju. Nakon ulaska strateškog partnera, država će ostaviti najmanje udjel od 25 plus jednu dionicu u Petrokemiji.

>> Petrokemija tone, ugovoreni skupi plin povećava gubitke  

>> Gotov ‘due diligence’, ponude do ožujka

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • james49:

    Hoće li prodaja pojeftiniti cijene Petrokemijinih proizvoda?

  • propalismoFranjoskroz:

    realna cijena plina,ponešto restruktuiranja,dosta investiranja,i uz normalno stanje cijena gnojiva na tržištu petrokemija može imati dobit od 300 miliona kuna godišnje.Po sadašnjoj cijeni na burzi netko će je dobiti za 150 miliona?????Pa nek netko kaže da se ne namješta Češkom Todoriću??