Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije dobavljača

'Martina Dalić proces vodi dobro, treba joj dati podršku'

Martina Dalić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
23.09.2017.
u 14:07

Očekivao sam da će Todorić krenuti u džihad, kaže nam jedan sugovornik koji želi ostati anoniman, jer je napad najbolja obrana

Pismo Ivice Todorića u krugovima njegovih vjerovnika doživljeno je kao pucanj u prazno.

Dio naših sugovornika drži da je ovaj put Ivica Todorić pretjerao, dok dio misli da je pismo proizvod neprihvaćanja odgovornosti za loše upravljanje koje je dovelo do katastrofalnih posljedica za tvrtku. Ipak rijetki žele govoriti javno dijelom i stoga sto ne žele Todorićevu priopćenju dati na važnosti. Dobavljač Agrokora koji je prvi naplatio svoj dug Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe, najvećeg distributera u Europi, ističe da treba podržati potpredsjednicu Vlade u ovom trenutku.

Martina Dalić ovaj proces vodi dobro i profesionalno odrađuje posao. Treba joj dati podršku u teškom poslu – kazao je Roglić. Dio vjerovnika Agrokora koji drže da je Ivica Todorić pismom pretjerao govore da bi trebao prihvatiti svoj dio krivnje i povući se iz javnosti, a nikako ne napadati Vladu, dok dio sugovornika sumnja da se Todorić na ovaj potez nije odlučio sam već uz podršku saveznika.

Očekivao sam da će Todorić krenuti u džihad, kaže nam jedan sugovornik, jer je napad najbolja obrana. Naime u krugovima vjerovnika pismo koje je medijima dostavljeno u petak popodne doživljavaju i kao potencijalnu obranu od sudskih procesa ili eventualne kaznene odgovornosti. Krajem mjeseca očekuje se objavljivanje konačnih tražbina Agrokorovim vjerovnika, ali i skorašnja objava nanovo revidiranih financijskih rezultata Agrokorovih kompanija.

Najveći vjerovnik Sberbank i javno je najavio da će tužiti bivšu upravu Agrokora i Ivicu Todorića osobno zbog falsificiranja financijskih izvještaja na temelju kojih su ishodili kredite ruske državne banke. Zato sugovornici Večernjeg lista zaključuju da je Todorićev napad na Vladu inspiriran strahom od posljedica nakon objave revizije.

Komentara 10

SN
Samo naprijed
14:21 23.09.2017.

"Prijateljima" samostalne Hrvatske nikada nije dobro. A kako su samo bljuvali po Premijeru da štiti Todorića. Pa oni bi se veselili stečaju Agrokora i gubitku desetine tisuća radnih mjesta.

BU
Budak
14:58 23.09.2017.

Martinu Dalić treba strpati u zatvor zajedno s mužem koji je član Uprave INE dok je ona potpredsjednica Vlade i ministrica. Jedino ako tumače da vodi proces dobro u smislu da dovoljno novca izvlači za svoju stranačku mafiju.

TH
than
11:59 24.09.2017.

Naravno da radi dobro kada mu je sve isplaceno. Za neke druge pak ne radi dobro. Jel' rade dobro ili ne rade vidjeti cemo tek na kraju feste kada 'konobar' dodje sa racunom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije