Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

'Martina Dalić proces vodi dobro, treba joj dati podršku'

Očekivao sam da će Todorić krenuti u džihad, kaže nam jedan sugovornik koji želi ostati anoniman, jer je napad najbolja obrana
23. rujna 2017. u 14:07 10 komentara 1096 prikaza
Martina Dalić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Pismo Ivice Todorića u krugovima njegovih vjerovnika doživljeno je kao pucanj u prazno.

Martina Dalić DALIĆ KOMENTIRALA Zar mislite da je Todorić toliko važan da bi Vlada komentirala

Dio naših sugovornika drži da je ovaj put Ivica Todorić pretjerao, dok dio misli da je pismo proizvod neprihvaćanja odgovornosti za loše upravljanje koje je dovelo do katastrofalnih posljedica za tvrtku. Ipak rijetki žele govoriti javno dijelom i stoga sto ne žele Todorićevu priopćenju dati na važnosti. Dobavljač Agrokora koji je prvi naplatio svoj dug Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe, najvećeg distributera u Europi, ističe da treba podržati potpredsjednicu Vlade u ovom trenutku.

Martina Dalić ovaj proces vodi dobro i profesionalno odrađuje posao. Treba joj dati podršku u teškom poslu – kazao je Roglić. Dio vjerovnika Agrokora koji drže da je Ivica Todorić pismom pretjerao govore da bi trebao prihvatiti svoj dio krivnje i povući se iz javnosti, a nikako ne napadati Vladu, dok dio sugovornika sumnja da se Todorić na ovaj potez nije odlučio sam već uz podršku saveznika.

Očekivao sam da će Todorić krenuti u džihad, kaže nam jedan sugovornik, jer je napad najbolja obrana. Naime u krugovima vjerovnika pismo koje je medijima dostavljeno u petak popodne doživljavaju i kao potencijalnu obranu od sudskih procesa ili eventualne kaznene odgovornosti. Krajem mjeseca očekuje se objavljivanje konačnih tražbina Agrokorovim vjerovnika, ali i skorašnja objava nanovo revidiranih financijskih rezultata Agrokorovih kompanija.

Najveći vjerovnik Sberbank i javno je najavio da će tužiti bivšu upravu Agrokora i Ivicu Todorića osobno zbog falsificiranja financijskih izvještaja na temelju kojih su ishodili kredite ruske državne banke. Zato sugovornici Večernjeg lista zaključuju da je Todorićev napad na Vladu inspiriran strahom od posljedica nakon objave revizije.

Goran Marić ministar državne imovine Goran Marić Todorić je otok Smokvicu koristio 20 godina bez naknade i bespravno Ivica Todorić Prvi put Todorić se oglasio na blogu: 'Ramljak i Dalić lažima su izgradili kulu od karata' Todorićev blog dobio posao Todoriću je web stranicu izradio sin Ratka Mačeka
ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

  • Sacha1948:

    "Prijateljima" samostalne Hrvatske nikada nije dobro. A kako su samo bljuvali po Premijeru da štiti Todorića. Pa oni bi se veselili stečaju Agrokora i gubitku desetine tisuća radnih mjesta.

  • orao21:

    Martinu Dalić treba strpati u zatvor zajedno s mužem koji je član Uprave INE dok je ona potpredsjednica Vlade i ministrica. Jedino ako tumače da vodi proces dobro u smislu da dovoljno novca izvlači za svoju stranačku mafiju.

  • ObrenM:

    Najbolje bi napravila da dragovoljno ode na test na droge ,razrijesi dilemu i dokaze da moze obavljati vazne poslove.