Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

RIZ-Odašiljači isporučili i drugi odašiljač u Republiku Koreju

Za iduću godinu u planu je i povećanje broja isporučenih odašiljača i brojila te iskorak na nova tržišta
09. listopada 2012. u 14:01 1 komentara 145 prikaza
RIZ
Foto: RIZ Odašiljači

RIZ-Odašiljači danas su isporučili 100 kW kratkovalni odašiljač s pripadajućom opremom kupcu Korean Broadcasting System u Republiku Koreju. Isporuka tog proizvoda označila je realizaciju drugog od tri potpisana ugovora ukupne vrijednosti 2,9 milijuna eura, sklopljenih između dvije tvrtke u travnju ove godine. Stručnjaci RIZ-Odašiljača nakon montaže južnokorejskom partneru pružit će usluge testiranja, puštanja u rad i primopredaje isporučene opreme.

Tvrtka se potpisom ugovora s Korean Broadcasting Systemom obvezala na isporuku jednog 250 kW i dva 100 kW kratkovalna odašiljača od kojih je prvi isporučen početkom rujna.

>>Uprava RIZ-a: Većina radnika je radila, proizvodnja ide dalje

Predsjednik uprave Kamilo Vrana izrazio je svoje zadovoljstvo uspješno obavljenim poslom te najavio isporuku posljednjeg ugovorenog odašiljača početkom studenog.

– Za iduću godinu u planu je i povećanje broja isporučenih odašiljača i brojila te iskorak na nova tržišta, poput sklopova za alternativne izvore energije – dodao je Vrana.

JAVIO SE IZ AUSTRALIJE
Geofizičar objasnio što se seizmološki dogodilo u Zagrebu 22. ožujka
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma
  • ggap:

    Ni riječi o RIZ-brojila koji vam donose profit (osim kad HEP radije kupi brojila iz Koreje!). Odašiljači su i stvorili gubitak! I kako ćete iskoračiti na nova tržišta kad otpuštate najbolje razvojne inženjere? Ajmo vidjet.