Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI RAST

Rimac: Za 3-5 godina očekujem ogromni skok prihoda

Mate Rimac
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
30.09.2019.
u 09:54

Navodi da su unazad godinu dana u tranziciji od izrade prototipova i maloserijske proizvodnje prema velikoserijskoj proizvodnji i razvoju i proizvodnji velikih serija komponenti za tvrtke poput Porschea i Hyundaija.

Osnivač i direktor najpoznatijeg hrvatskog startupa Rimac Automobila, Mate Rimac, očekuje da će njegova tvrtka kroz tri do pet godina početi munjevito rasti i po pitanju prihoda.

Izjavio je to Rimac u razgovoru za Poslovni Dnevnik

- Relativno je jednostavno dospjeti jednom na ovaj popis, ali nama je ovo četvrta godina na, na što smo ponosni, jer pokazuje da smo u mogućnosti na duži rok održati trend rasta - rekao je Rimac komentirajući izvješće Deloittea prema kojem su Rimac Automobili treća najbržerastuća tehnološka tvrtka u nas i 272. na području Europe, Bliskog Istoka i Afrike. 

- Svake godine imamo značajan rast, ali nama je cilj postići puno značajnije brojke za pet godina, što nam je puno važnije od prethodnih financijskih rezultata ili rezultata u naredne dvije do tri godine - objašnjava Rimac. 

Rekao je i kako je tvrtka u ovoj godini značajno ubrzala rast te da su im investicije još 'višestruko veće od prihoda'.

Navodi da su unazad godinu dana u tranziciji od izrade prototipova i maloserijske proizvodnje prema velikoserijskoj proizvodnji i razvoju i proizvodnji velikih serija komponenti za tvrtke poput Porschea i Hyundaija. Rekao je i kako tvrtki partnera ima više, no i da ih ne može spominjati.

a tragu toga je i ugovor o suradnji s Automobili Pininfarina iz rujna lani. Uključuje razvoj platforme, pogonskih komponenti, baterija i drugih sustava, a taj posao vrijedi 80 milijuna eura.

- Takve projekte, znači razvoj i proizvodnju za visokoserijske proizvode, tek smo u stanju dobiti i izvršavati kroz zadnjih godinu dana, što znači da će ti projekti doći do proizvodne faze za 3-5 godina pa zato tek tada očekujem ogromni skok prihoda i ostalih financijskih pokazatelja - zaključuje Mate Rimac.

Mate Rimac
1/13

Komentara 5

Avatar neugodan
neugodan
16:12 30.09.2019.

Dakle ovak. Elektro auto industrija je osudjena na propast. Razlog je taj da nitko nece kupovati rabljeni elektro automobil zbog velikih troskova baterija. Oni koji ce ga kupiti novoga ce tako popusiti sav novac koliko su ga platili i vjerojatno nece vise ponoviti istu gresku pa ce uzeti benzinca ili dizela.

Martina_štefančić
09:27 01.10.2019.

Dolazi vrijeme za automobilsku industriju u nas ,sve EU tranzicijske zemlje su nas preskocile i vec im fali radne snage , Njemackoj isto tako . Vlada treba ozbiljno iskoristit priliku i preko Rimca dovest velike igrace a onda ce i Tesla i drugi doci na pripremljen teren ,isto tako dio strucnjaka je moguce dovesti iz Njemacke (nasih gastrbajtera koji rade u autom. Industriji). Pogone treba gradit na lokacijama Sl. Brod zupanja Sinj Metkovic gdje se moze dobit radna snaga iz BiH (Hrvati), te Sisak Karlovac Bjelovar glavni pogoni . Ako to uspije RH bi mogla dobit i do 100 tisuca radnih mjesta (1 radnik u industriji otvara 10 radnih mjesta u ostalim djelatnostima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije