Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor

Riječki 3. maj postao dijelom poslovnog sustava Uljanika

uljanik i 3. maj (1)
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
28.06.2013.
u 17:09

Pulski Uljanik za jednu je kunu postao vlasnikom 83 posto dionica temeljnog kapitala 3.maja pri čemu je kupio samo brodogradilište dok je tri i tvrtke iz nekadašnje Grupe 3.maj preuzela država.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak uime Vlade RH i predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda potpisali su u petak u Rijeci ugovor o prodaji riječkog brodogradilišta Uljaniku čime je i posljednje državno brodogradilište u nas dobilo novog vlasnika. Svečanom potpisivanju ugovora bio je nazočan i potpredsjednik Vlade Branko Grčić , gradonačelnik Vojko Obersnel te predstavnici dviju uprava i sindikata.

Pulski Uljanik za jednu je kunu postao vlasnikom 83 posto dionica temeljnog kapitala 3.maja pri čemu je kupio samo brodogradilište dok je tri i tvrtke iz nekadašnje Grupe 3.maj preuzela država. U sljedećih pet godina Uljanik će kao vlastiti doprinos u restrukturiranje uložiti 842 milijuna kuna dok će država u troškovima restrukturiranja sudjelovati s 847 milijuna kuna.

Uljanikovci su danas u Rijeci obećali da će sačuvati što više radnih mjesta , a nadaju se da će stvoriti uvjete i za novo zapošljavanje. Prema Programu restrukturiranja, kazao je Rossanda, 1400 ljudi ostat će zaposleno u 3.maju.

Ministar Vrdoljak za spajanje dvaju brodogradilišta na ovaj način kazao je da je jedinstven slučaj u svijetu.

-Sama činjenica da se ugovor potpisuje dva dana prije ulaska u EU potvrđuje da se radilo o teškom i složenom procesu, bio bih sretan da je privatizacija završena ranije – kazao je Vrdoljak dodajući da je brodogradnja hrvatske građane u 20 godina stajala 28 milijarde uz dodatne tri koje još treba uložiti.

Potpredsjednik Vlade Grčić okončanje velikog posla u privatizaciji 3.maja nazvao je "krajem početka novog doba za hrvatsku brodogradnju" posebno naglašavajući da je 3.maj u pravim rukama jer je uvjeren u sposobnost Uljanika. 

>> Europska komisija: Uljanik može preuzeti 3. Maj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije