Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renate Wimmer:

'Arcotel će raditi još hotela u Hrvatskoj, ali ne na obali'

30.01.2017., Zagreb - Donacija hotela Arcotel Allegra hrvatskim pcelarima. Renata Wimmer, vlasnicu grupacije Arcotel.  Photo:
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
14.02.2017.
u 18:55

Vlasnica lanca pohvalno i o zagrebačkom hotelu, koji u 14 godina ima vjerne goste, a otkrila i što Austrijance privlači odmoru u Hrvatskoj

Na čelu jedne od najvećih austrijskih privatnih hotelskih kompanija, Arcotel Hotela, već je deset godina – žena. Odvjetnica po zanimanju, dr. Renate Wimmer obiteljsku tvrtku preuzela je 2006. nakon smrti supruga i danas vodi biznis u Austriji, Njemačkoj i Hrvatskoj. Nedavno je obišla svoju zagrebačku imovinu, hotel Arcotel Allegru. Povod je bio neuobičajen – donacija pčelarskoj udruzi. Govori o planovima, poslovnim specifičnostima i turističkoj popularnosti Hrvatske.

U Zagrebu je jedan od vaših 11 hotela, kakvi su planovi?

Bavimo se biznis i gradskim hotelijerstvom, a zainteresirani smo za zanimljive projekte u cijeloj Europi. U kolovozu otvaramo hotel Arcotel Donauzentrum u Beču. U 2018. pokrećemo i novu hotelsku marku MOOONS, čiji će prvi hotel, na bečkom glavnom željezničkom kolodvoru, biti pod našim menadžmentom. Vrlo smo zainteresirani i za nove hotele u Hrvatskoj, ali još nemamo ni jedan aktualan projekt.

Većina stranih investitora zanima se za ulaganja na našoj obali, Arcotel grupa tako ne želi?

Ne, nama fokus ostaje na hotelima za poslovne goste i one koje zanimaju obilasci gradova.

Kakva su vaša iskustva s Hrvatskom? Strani ulagači žale se na tromu administraciju i šumu propisa...

Hotel Arcotel Allegra u Zagrebu imamo 14 godina i moramo priznati da smo kroz to vrijeme stekli pozitivna iskustva. Svaka zemlja ima svoja pravila poslovanja, no s jakim timom u Zagrebu uspješno svladavamo sve izazove.

Imate hotele u Beču, Salzburgu, Linzu, Berlinu, Hamburgu, Stuttgartu i Zagrebu. Koji najbolje rade?

Lani smo ostvarili popunjenost soba od 78% na razini grupe, jako dobar rezultat. Imamo vjerne klijente koji cijene centralne pozicije hotela Arcotel i našu uslugu pod krilaticom “Domaćini iz strasti”. Svaki hotel ima individualan odnos prema lokaciji, a to se vidi i u arhitekturi, dizajnu. Arcotel Onyx u Hamburgu u poznatoj je ulici Reeperbahn, Arcotel John F u srcu Berlina, a novi Arcotel Donauzentrum u najvećem šoping-centru Beča.

Kako ocjenjujete hotelijerstvo u Hrvatskoj, je li u rangu s europskom konkurencijom?

U Njemačkoj je, npr., PDV na usluge smještaja 7%, a u Hrvatskoj 13%. Hotelske goste zanima samo krajnja cijena i, s obzirom na to, Hrvatska ima lošiju poziciju.

Koliko ste uključeni u dnevnu operativu kompanije i dolazite li često u Zagreb?

U Zagreb dolazim nažalost vrlo rijetko, no moram priznati da je to predivan grad koji u svako doba godine neodoljivo privlači da u njemu provedete produženi vikend. Što se tiče operative, direktorica hotela gđica Ljiljana Mikić i njen tim izvrsno to vode.

Udruzi pčelara Zagreb donirali ste 3500 eura. Zašto?

Prije dvije godine Arcotel grupa je na moju inicijative započela akciju “Give Bees A Chance” i bavi se spašavanjem pčela. Koncept je jednostavan: ako gosti koji kod nas prenoće dvije ili više noći odustanu od čišćenja sobe, svaki hotel izdvaja određenu svotu u zajedničku kasicu za donacije. Iznos skupljen na razini grupe dijeli se pčelarskim organizacijama. U 2015. skupljeno je 17.000 eura za pet organizacija u Austriji, a u 2016. čak 100.000 eura za pčelare Austrije, Njemačke i Hrvatske. U Hrvatskoj smo podržali Udrugu pčelara “Pčelinjak”, kojoj je glavni cilj zaštita pčele medarice i očuvanje bioraznolikosti.

Hrvatska je omiljeno odredište Austrijanaca, zašto vole naš Jadran i gdje vi ljetujete?

Austrijanci vole Hrvatsku jer se nalazi vrlo blizu i vrlo je dobro prometno povezana. Godišnji odmori u Hrvatskoj imaju sada već dugu tradiciju, čemu pridonosi i raznovrsna ponuda na obali i otocima, te kristalno čisto more. Ja ću svoj godišnji odmor u lipnju provesti u Malom Lošinju.

>> Ovih 7 poslovnih hotela je među najboljima u Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije