Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MMF - EMF

Rehn: EK podržava ideju Europskog monetarnog fonda

Olli Rehn
REUTERS
08.03.2010.
u 08:51

Nekoliko europskih političara, uključujući i talijanskog predsednika Giorgia Napolitana i njemačkog ministra financija Wolfganga Schaublea, reklo je da podržavaju formiranje Europskog monetarnog fonda u svjetlu grčke krize.

Europska komisija podržava ideju o formiranju europskog ekvivalenta Međunarodnog monetarnog fonda, rekao je europski povjerenik za ekonomska pitanja Olli Rehn za njemačko izdanje lista Financial Times, a prenosi portal seebiz.

- Komisija je spremna predložiti takav europski instrument koji ima podršku eurozone - rekao je Rehn i dodao da bi pomoć koju bi europski fond davalo bila vezana za stroge uvjete, o čemu se već razgovara s Njemačkom, Francuskom i drugim članicama EU.

Nekoliko europskih političara, uključujući talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana i njemačkog ministra financija Wolfganga Schaublea, reklo je da podržavaju formiranje Europskog monetarnog fonda u svjetlu grčke krize.

- Za stabilnost eurozone potrebna nam je jedna institucija koja ima iskustvo MMF-a i analognu mogućnost za intervenciju - kazao je njemački ministar financija za dnevnik Welt am Sonntag, prenosi seebiz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije