Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banka reagirala na zabrinute upite

RBA: Novac i usluge dostupni su i bit će dostupni našim klijentima u iznosima koje zatraže

rba banka
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
03.03.2022.
u 12:04

- Dok svjedočimo razornim posljedicama za stanovnike Ukrajine koje proizlaze iz trenutačnog sukoba, činimo sve što odgovorni bankari moraju pružiti svojim klijentima - sigurnu banku i sigurnost dostupnosti novca, proizvoda i usluga.

Sve usluge RBA banke, svi proizvodi, sva domaća i međunarodna plaćanja, izuzev onih obuhvaćenih sankcijama, dostupna su našim klijentima. Također, gotovina je i nastavit će biti dostupna u iznosima koji zatraže - poručili su iz Raiffeisen Bank International koja je obasuta upitima zbog izloženosti na ruskom i ukrajinskom tržištu. Kažu da su na temelju iskustava iz proteklih godina razvili dokazani pristup koji štiti klijente.

- On se sastoji od konzervativnog upravljanja poslovnim aktivnostima banke čime klijente i nas ne izlažemo značajnom riziku na hrvatskom tržištu, visoke razine likvidnosti i kapitala koji su značajno iznad svih zahtjeva europskih regulatora i vrlo stroge strategije iz koje proizlazi naša samoodrživost, kako nas, tako i drugih članica RBI Grupe. Dodatno, naša visoka razina likvidnosti nam omogućava da u svakom trenutku podmirimo svoje obveze - ističu u RBA te dodaju da nemaju direktnu izloženost pogođenim tržištima Rusije i Ukrajine i samim time nema izravnog utjecaja na poslovanje.

 - Dok svjedočimo razornim posljedicama za stanovnike Ukrajine koje proizlaze iz trenutačnog sukoba, činimo sve što odgovorni bankari moraju pružiti svojim klijentima - sigurnu banku i sigurnost dostupnosti novca, proizvoda i usluga.

Povjerenje koje nam naši klijenti proteklih 28 godina pružaju, proizlaze iz rada i partnerskog odnosa kojeg svakodnevno obnavljamo, a ostvareni financijski rezultati iz protekle godine dokaz su da je RBA poslovanje u snažnoj formi. Gotovo cjelokupno poslovanje, točnije 97 posto odnosi se na poslove u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji. Uz to, imamo visoku likvidnost i kapitaliziranost s postotkom adekvatnosti kapitala od 23 posto. Naši relevantni omjeri likvidnosti i kapitaliziranosti uvelike premašuju propisane regulatorne zahtjeve i pokazuju rekordnu razinu likvidnosti. Ta brojka nas svrstava u jednu od najviše kapitaliziranih banaka u Europi - komentira Liana Keserić, predsjednica Uprave RBA.

Johann Strobl, predsjednik Uprave u RBI-ju izjavio je da prate situaciju i sankcije koje se produžuju gotovo svakodnevno.

-  Ono što znamo i što želimo naglasiti jest da je naša stopa osnovnog kapitala dovoljna za nastavak normalnog poslovanja, čak i pod ovakvim nezamislivim scenarijem - kaže.

Klijentima će, na sva pitanja, osim u poslovnicama, odgovarati na info telefonu 072 62 62 62, na društvenim mrežama i mailu info@rba.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije