Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Rastući trend među malim i srednjim tvrtkama: „Nismo požalili ni sekunde!“

ORYX Rent a car
Foto: Promo
1/2
12.10.2020.
u 15:02

Dugoročni najam je odavno prestao biti samo luksuz za velike igrače. Obrti, obiteljske tvrtke, te mala i srednja poduzeća sve više uzimaju vozila u dugoročni najam, jer je briga za vozni park tada svedena skoro na nulu. Kažemo, „skoro“; jer auto netko ipak mora voziti

Zamislite da za prihvatljivu mjesečnu cijenu unajmite automobil, vozite ga gdje, kako i koliko želite, a kad više ne želite, samo ga vratite i nastavite sa životom. Upravo ta lakoća upravljanja financijama privukla je pažnju mnogih malih i srednjih poduzetnika, koji se sve više okreću ovoj vrsti najma, naspram leasingu koji pravne osobe kreditno opterećuje na određeni broj godina i vodi se u poslovnim knjigama.

Istražili smo pluseve i minuse i obratili se Poslovnoj inteligenciji, međunarodnoj tvrtki sa sjedištem u Zagrebu i podružnicama u regiji. Tvrtka je to specijalizirana za implementaciju analitičkih sustava i strateški ICT konzalting u jugoistočnoj Europi.

Za potrebe službenih putovanja, odlaska na konferencije i međugradska putovanja odlučili su se za dugoročni najam u jednoj od hrvatskih rent a car kuća, a o svemu smo popričali sa Suzi Vučković iz Poslovne inteligencije.

- U našoj tvrtki surađujemo s preko 140 iskusnih konzultanata na projektima integracije, skladištenja i analitike podataka. Naši klijenti su neki od najvećih europskih tvrtki. Za potrebe stalnih putovanja bio nam je potreban pouzdan partner, pa smo se prije 5 godina obratili nekolicini tvrtki. Kriteriji su bili točnost, cijena, raspoloživost, higijena, kvaliteta i susretljivost. Jedini koji je zadovoljavao sve kriterije bio je ORYX Rent a car. Odmah smo na početku dobili svog account managera, osobu koja nam je cijeli proces dugoročnog najma učinila bezbolnim i jednostavnim sve do danas.

Foto: Arena Hospitality Group

Plusevi dugoročnog najma

Usluga dugoročnog najma funkcionira po principu „ključ u ruke i vozi“. Dobije se jedinstveni račun za sve, nema skrivenih troškova kao niti troškova registracije, tehničkog pregleda i obaveznog servisa. Account manageri u svakom su vam trenutku dostupni i brinu o vašim zahtjevima, neovisno o tome radi li se o servisu, zamjeni ili novoj narudžbi. U slučaju prometne nezgode ili kvara, potpuno besplatno vam je omogućeno zamjensko vozilo u cjelokupnom trajanju popravka. Vi se ne brinete ni za što. Dugoročni najam, za razliku od leasinga, možete ugovoriti i na kraće vrijeme, i niste kreditno obvezni ni u jednom trenutku. Vozilo, ako vam ne odgovara, možete zamijeniti za sličan, a u velikoj većini slučajeva (npr. ako je vozilo isti model), nadoplate neće biti.

Minusi dugoročnog najma

Nema ih. Ili, ako baš hoćete: previše slobodnog vremena. Ovisno o tome kako na to gledate, ovo može biti plus ili minus. Odlazak na registraciju, osiguranje vozila ili procjena štete u slučaju prometne nezgode, odjednom padaju u ropotarnicu povijesti. Samim time, možete izabrati hoćete li ostvariti uštedu, ili pak alocirati ta sredstva za nove djelatnike ili razvoj poslovanja.

Većina tvrtki u dugoročni najam uđe na mala vrata, kroz dnevne i višednevne najmove, pojašnjava gđa Vučković iz Poslovne Inteligencije.

- Posao i obaveze vremenom su nam se povećavale, a tako i potreba za novim načinom suradnje. Do tog trenutka, vozni park koji smo imali bio je isključivo kroz kupnju vozila. Uvjeti i sve važne informacije s kojima nas je upoznao ORYX Rent a car prepoznati su kao pun pogodak i odlučili smo se na dugoročni najam. Sve nagrade i priznanja koja ste dobili u zadnjih nekoliko godina vrijede svake kune, a najvažniji pokazatelj kvalitete je zasigurno i naša dugogodišnja suradnja!

Zatražite ponudu za dugoročni najam u ORYX Rent a caru OVDJE.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije