Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravka

Rast prihoda i dobiti

Podravka
Marijan Sušenj/Pixsell
24.07.2015.
u 14:38

Ovih dana Podravka se je dokapitalizirala sa 510 milijuna kuna u kojoj su sudjelovali postojeći dioničari i radnici.

Neto dobit grupe Podravka u prvom polugodištu ove godine iznosi 92 milijuna kuna što je 284 posto više nego u istom razdoblju lani, objavila je kompanija na stranicama Zagrebačke burze.

Prihodi od prodaje iznosili su 1,6 milijardi kuna. Strateško poslovno područje Prehrana ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od 1,2 milijarde što je rast od jedan posto. Prihodi od prodaje vlastitih marki proizvoda porasli su za 2,5 posto i time nadoknadili niže prihode od prodaje trgovačke robe.

Segment Prehrane nakon dužeg vremena nije bio opterećen troškovima otpremnina te je ostvario 67,4 milijuna kuna neto dobiti što predstavlja snažan rast profitabilnosti u odnosu na godinu ranije kada je iznosio 5 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje drugog strateškog poslovnog područja Farmaceutika iznosili su 377,8 milijuna kuna što predstavlja rast od jedan posto u odnosu na godinu ranije, usprkos negativnom utjecaju propisanog smanjenja cijena lijekova na recept od strane HZZO-a te deprecijaciji ruske rublje. Neto dobit segmenta Farmaceutike iznosila je 24,5 milijuna kuna u prvoj polovici godine što je rast od 29,7% u odnosu na isto razdoblje lani. Na inozemnim tržištima ostvareno je 1,4 posto više prihoda od prodaje.

- Pored aktivnosti izvan redovitog poslovanja poput integracije tvrtke Mirna d.d. Rovinj, akvizicije Žita te provedbe dokapitalizacije za koje smatramo da su odrađene u rekordnom roku prema najvišim standardima, u prvome polugodištu nastavljamo s pozitivnim trendovima poslovanja na svim razinama. Sve ovo i još niz drugih aktivnosti koje provodimo daju nam za pravo da vjerujemo u ostvarenje strateškog cilja, a to je biti najbolja internacionalna kompanija iz Hrvatske - istaknuo je predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Ovih dana Podravka se je dokapitalizirala sa 510 milijuna kuna u kojoj su sudjelovali postojeći dioničari i radnici.

>> Država dokapitalizirala Podravku sa 113,4 milijuna kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije