Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devet mjeseci

Rasli prihodi od prodaje i dobit Atlantic grupe

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.11.2017.
u 07:54

Problemi zbog Agrokora u potpunosti su anulirani proširenom suradnjom s drugim maloprodajnim partnerima

Atlantic Grupa je u devet mjeseci ostvarila prihod od prodaje od četiri milijardi kuna, što u odnosu isto razdoblje lani predstavlja rast od 4,4 posto. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) bila je 440,7 milijuna kuna i veća je za 5,1 posto na godišnjoj razini, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa porasla za 2,8 posto na 237,5 milijuna kuna. Do kraja godine očekuje se dodatno proširenje distribucijskog portfelja te nastavak stabilnog rasta ukupnog poslovanja.

– Strateško partnerstvo s belgijskom kompanijom Aminolabs omogućilo nam je dodatni fokus na vlastite robne marke i nastavak restrukturiranja poslovnog područja sportska i aktivna prehrana. Pokrenute su i brojne aktivnosti na profitabilnijem i fokusiranjem pristupu zapadnoeuropskim tržištima. Rast ukupnog poslovanja, odlično upravljanje likvidnošću i kontinuirano smanjenje zaduženosti pružaju nam odličnu osnovu za još brži i snažniji rast – komentirao je predsjednik uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Prvih devet mjeseci obilježilo je i dezinvestiranje proizvodnog segmenta sportske prehrane i fokusiranje na razvoj brendiranog poslovanja. U objema tvornicama, u njemačkom Bleckedeu i u Novoj Gradiški, koje je preuzela belgijska kompanija Aminolabs, nastavit će se ugovorno proizvoditi Atlanticov asortiman sportske prehrane.

Problemi u kojima se našao najveći pojedinačni kupac Atlantica, Agrokor, u potpunosti su anulirani proširenom suradnjom s drugim maloprodajnim partnerima. Naplata potraživanja od poduzeća iz sustava Agrokor u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj je redovita, s izuzetkom dijela tzv. graničnog duga u Hrvatskoj (koji je obuhvaćen djelovanjem tzv. lex Agrokora), a koji će se, kažu, prema iskazanoj namjeri izvanrednog povjerenika, podmiriti u potpunosti, što Atlantic i očekuje. 

   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije