Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktor MOL-a:

'Rafinerija Sisak je kao neuspješan sportaš s ambicioznim roditeljima'

rafinerija Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
09.10.2014.
u 17:02

"Na žalost, netko tim roditeljima mora reći da više ne troše vrijeme i novac"

Direktor MOL-a za korporativne poslove Ferencz Szabolcs Ininu rafineriju u Sisku usporedio je sa "sportašem koji je zadnji na svim natjecanjima, ali njegovi roditelji i dalje vjeruju da se može uspješno natjecati".

– Medijski izvještaji u kojima se piše o takozvanoj "tajnoj studiji o Ini" prema kojoj rafinerija u Sisku može biti profitabilna podsjećaju nas na sportaša koji je posljednji na svim natjecanjima, ali unatoč svim porazima njegovi ambiciozni roditelji i dalje vjeruju da će se jednom u budućnosti uspješno natjecati – priopćio je Szabolcs i dodao kako "na žalost, netko tim roditeljima mora reći da više ne troše vrijeme i novac jer njihov sin nije prava osoba za natjecanje". Direktor MOL-a je objasnio kako je relevantnost "takozvane 'tajne studije'" toliko subjektivna koliko je subjektivno i uvjerenje "ambicioznih roditelja".

Inin menadžment kao zločesti dječak

– To da Inin menadžment mora glumiti "zločestog dječaka" i biti najobjektivnija i najpoštenija što je moguće je neugodno no neizbježno u najboljem interesu kompanije i države – kazao je direktor MOL Grupe Szabolcs.

Nakon objave studije da je Inina rafinerija Sisak profitabilna iz kompanije su te napise demantirali napomenuvši da prerada 600.000 tona nafte nije dovoljna za profitabilan rad te da iznos od gotovo 40 milijuna dolara ne može biti iznos profita jer predstavlja godišnju rafinerijsku maržu koja se računa prije dobiti i ne uključuje sve troškove.

>>Sjajno: Ekskluzivno doznajemo da je rafinerija profitabilna

>>MOL kupuje dionice, bliži se udjelu od 50 posto

>>Rafinerija Sisak neće se zatvoriti – barem zasad

Komentara 10

Avatar una12
una12
21:13 09.10.2014.

To je upravo zasluga MOLa, koje se obavazao ulagati u rafineriju a nije.

DU
Deleted user
17:36 09.10.2014.

pa normalno da je neprofitabilna kad znamo da nam nedaju naftu za preradu i u rafineriju samo dolaze pune kompozicije zaljeznickih vagona benzina i dizela na istovar vec pet godina.Bila je profitabilna do 2008. a danas vise ne ...............

SS
sing sing
19:31 09.10.2014.

Netko treba obavijestiti roditelje da je ovdje otpočetka trebala dobra veza. Istina nije važna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije